Trafikverket

Pressinbjudan: Dags för dubbelspår mellan Ängelholm och Maria

Dela

Många år av planering ligger bakom den kommande utbyggnaden av Västkustbanan mellan Ängelholm och Maria. Media hälsas välkomna till en informationsträff där Trafikverket berättar mer om projektet, viktiga arbeten och kommande trafikpåverkan på en av landets viktigaste stråk.

Under hösten startar arbetet av utbyggnaden till dubbelspår på Västkustbanan mellan Ängelholm och Maria i norra Helsingborg. Västkustbanan mellan Malmö och Göteborg är hårt belastad och när flaskhalsar som den här försvinner gynnas hela landet.

- När hela Västkustbanan blivit dubbelspårig i framtiden får vi en mer pålitlig järnväg som gör att fler kan resa hållbart och med kortare restider. Det skapar i sin tur nya möjligheter att studera, bo och pendla i sydvästra Sverige samtidigt som förbindelsen till Oslo och Köpenhamn förbättras, säger Henrik Andersson, projektledare för dubbelspårsutbyggnaden på Trafikverket.

Mellan den 9 och 22 november stängs tågtrafiken av mellan Ängelholm och Helsingborg för att möjliggöra arbeten. Samtidigt stängs trafiken mellan Helsingborg och Ramlösa för ett kontaktledningsbyte.

- I samband med dubbelspårsarbetet passar vi även på att byta ut slitna kontaktledningarna söderut mellan Helsingborg och Ramlösa. Vi synkar arbetena för att utnyttja arbetsperioden och maximera nyttan, säger Ola Malmberg, projektledare på Trafikverket.

 

Välkommen på informationsträff om de båda arbetena:

Tid: Torsdag 3 september klockan 9:30

Plats: Järnvägens museum, Banskolevägen 11 i Ängelholm.

Medverkande: Representanter från Trafikverket, Skanska, Ängelholms kommun och Helsingborgs stad.

Anmäl din närvaro till mediekommunikatör Sara Lindström senast den 2 september. sara.a.lindstrom@trafikverket.se/ 070-724 75 98.

Trafikverket följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och uppmanar därför alla deltagare på plats att hålla avstånd för att minska risken för smittspridning.

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 9000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum