Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Delegation från Kenya studerar Norrköpings miljö- och avfallshantering

Dela

Söndagen den 15 april kommer en delegation från Eldoret och Uasin Gishu County i Kenya till Norrköping för ett fem dagar långt besök. Syftet med besöket är att studera och utbyta erfarenheter om avfallshantering och miljöarbete på kommunal nivå.

Sedan våren 2015 har Norrköping haft ett utbyte med Kenya, då guvenör Jackson Mandago med delegation gästade Norrköping första gången. Representanter från Norrköpings kommun därefter varit i Kenya vid ett flertal tillfällen och sedan ett år tillbaka driver Norrköping tillsammans med Uasin Gishu County ett kommunalt partnerskapsprojekt med inriktning på sop- och avfallshantering.

Nu välkomnas guvenör Mandago och hans delegation åter till Norrköping. Besöket inleds med den allsvenska fotbollsmatchen mellan IFK Norrköping och Kalmar FF. På måndag tar sedan det officiella programmet vid med studiebesök till bland annat Borgs och Slottshagens reningsverk, Häradsuddens avfallsdeponi och Norrköping Vatten och Avfall. Det kommer att ges tillfällen för erfarenhetsutbyte om hur man arbetar tillsammans med invånarna för en renare stadsmiljö och minskning av sopor.

Hela programmet samt deltagarlista bifogas.

Media inbjuds till två besök i programmet.

Datumtisdag den 17 april
Tid: klockan 09.00-10.30
PlatsSlottshagens reningsverk, Kommendantvägen 4, Norrköping

och

Datum: onsdag den 18 april
Tid: klockan 09.00-11.00
Plats: Returpunkt Norrköping, Stohagsgatan 7, Norrköping

Varmt välkomna!

Kontaktperson: 
Daniel Stendahl
Titel: internationell samordnare, Norrköpings kommun
Telefon: 072-748 49 11

________________________________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Let's create Norrköping! 
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag. 
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let's create Norrköping!

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum