Lindholmen Science Park

Pressinbjudan: Demonstration av innovationsprojekt i ambulans på Vitalis

Dela

PICTA - Prehospital ICT Arena - har under Vitalis på Svenska Mässan i Göteborg en testambulans på plats samt demonstrerar hur realtidsvideo används för att styra strokepatienter till rätt vårdinstans för optimal behandling.


På tisdag 21 maj kl. 14.00 är du välkommen till vår monter B02:51!

Då har vi en demonstration på ca 30 minuter, dit vi speciellt bjuder in media.

I demonstrationen som sker i vår testambulans - som är en del av PreTest-projektet - kommer vi att visa hur man använder realtidsvideo för att styra strokepatienter till rätt vårdinstans för optimal behandling, dvs ViPHS-projektet.

Vi kommer att ha en skådespelare som spelar patient, samt ambulanspersonal och en strokeexpert som på distans medverkar i bedömningen av lämpligaste vårdrutin. Allt kommenteras också så att det blir lätt att följa vad som händer.

Vi är på plats 21-23 maj på Vitalis, nedan finner du samtliga tider för demonstrationen, om någon annan tid skulle passa bättre:

  • Tisdag 14:00
  • Onsdag 10:00 & 13:00
  • Torsdag 10:00

Anmälan: Maila till anna.hafstrom.kovats@lindholmen.se

VÄLKOMMEN!


PICTAs samarbetspartners på Vitalisaktiviteterna:

Region Västra Götaland: Ambulansverksamheterna vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Skaraborgs Sjukhus, Södra Älvsborgs Sjukhus, samt Neurologen SU.

Region Västra Götaland: Framtidens vårdinformationsmiljö

Medfield Diagnostics

GM-Medical

PreHospen - Centrum för Prehospital forskning, Högskolan i Borås


PICTA deltar även aktivt i konferensdelen under Vitalis. Se programmet här >

Vitalis pressackreditering >

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Lindholmen Science Park
Lindholmen Science Park
Lindholmspiren 3-5, Box 8077
402 78 Göteborg

031-764 70 00http://www.lindholmen.se

Prehospital ICT Arena - IT och eHälsa för bättre sjukvård
Arenan drivs av Lindholmen Science Park i samarbete med ett trettiotal organisationer från sjukvård, näringsliv och akademi. Genom gemensamma projekt, kunskapsspridning och forskning vill vi säkerställa att IT och e-hälsa används på bästa sätt inom den prehospitala sjukvården.

Följ Lindholmen Science Park

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lindholmen Science Park

Nya, banbrytande projekt ska göra framtidens transportsystem hållbara och säkra26.2.2020 13:16:28 CETPressmeddelande

Drive Sweden, ett av de nationella strategiska innovationsprogrammen, startar nu sju nya projekt som ett resultat av den senaste utlysningen. Projekten växlar upp ansträngningarna kring framtidens mobilitet med hjälp av bland annat nya tjänster, AI och delade, uppkopplade och alltmer självkörande fordon. Genom dessa projekt tar Sverige betydelsefulla kliv mot hållbara, effektiva transportsystem för städer och landsbygd.

Pressinbjudan: Välkommen den 28 januari på pressträff och lansering av AI Innovation of Swedens nya nod i Stockholm - partners i världsklass offentliggörs24.1.2020 15:51:39 CETPressinbjudan

I samband med lanseringen av AI Innovation of Swedens nya nod i Stockholm och offentliggörandet av nya partners arrangeras ett event i Stadshuset. Anna König Jerlmyr är värd för eventet och Ibrahim Baylan, Irene Svenonius och Darja Isaksson deltar i programmet. Dessutom äger två spännande paneler rum med högnivårepresentanter från det svenska AI- och innovationsekosystemet, inklusive näringsliv, akademi och offentlig sektor. Media är välkomna att delta under hela eventet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum