Lindholmen Science Park

Pressinbjudan: Demonstration av innovationsprojekt i ambulans på Vitalis

Dela

PICTA - Prehospital ICT Arena - har under Vitalis på Svenska Mässan i Göteborg en testambulans på plats samt demonstrerar hur realtidsvideo används för att styra strokepatienter till rätt vårdinstans för optimal behandling.


På tisdag 21 maj kl. 14.00 är du välkommen till vår monter B02:51!

Då har vi en demonstration på ca 30 minuter, dit vi speciellt bjuder in media.

I demonstrationen som sker i vår testambulans - som är en del av PreTest-projektet - kommer vi att visa hur man använder realtidsvideo för att styra strokepatienter till rätt vårdinstans för optimal behandling, dvs ViPHS-projektet.

Vi kommer att ha en skådespelare som spelar patient, samt ambulanspersonal och en strokeexpert som på distans medverkar i bedömningen av lämpligaste vårdrutin. Allt kommenteras också så att det blir lätt att följa vad som händer.

Vi är på plats 21-23 maj på Vitalis, nedan finner du samtliga tider för demonstrationen, om någon annan tid skulle passa bättre:

  • Tisdag 14:00
  • Onsdag 10:00 & 13:00
  • Torsdag 10:00

Anmälan: Maila till anna.hafstrom.kovats@lindholmen.se

VÄLKOMMEN!


PICTAs samarbetspartners på Vitalisaktiviteterna:

Region Västra Götaland: Ambulansverksamheterna vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Skaraborgs Sjukhus, Södra Älvsborgs Sjukhus, samt Neurologen SU.

Region Västra Götaland: Framtidens vårdinformationsmiljö

Medfield Diagnostics

GM-Medical

PreHospen - Centrum för Prehospital forskning, Högskolan i Borås


PICTA deltar även aktivt i konferensdelen under Vitalis. Se programmet här >

Vitalis pressackreditering >

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Lindholmen Science Park
Lindholmen Science Park
Lindholmspiren 3-5, Box 8077
402 78 Göteborg

031-764 70 00http://www.lindholmen.se

Prehospital ICT Arena - IT och eHälsa för bättre sjukvård
Arenan drivs av Lindholmen Science Park i samarbete med ett trettiotal organisationer från sjukvård, näringsliv och akademi. Genom gemensamma projekt, kunskapsspridning och forskning vill vi säkerställa att IT och e-hälsa används på bästa sätt inom den prehospitala sjukvården.

Följ Lindholmen Science Park

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lindholmen Science Park

Handbok för normkritisk visualisering lanseras - för mer inkluderande städer22.11.2019 10:42:40 CETPressmeddelande

Visualisering är ett viktigt verktyg för att kommunicera visioner för stadsutveckling. Men om bilderna som visas är väldigt likriktade i fråga om t ex kön, funktionsvariation och etnicitet, riskerar de att bidra till att människor osynliggörs och diskrimineras. Nu lanseras en guide och handbok som med konkreta verktyg utmanar normer och vill bidra till mer inkluderande städer.

AI-hackathon ska lära oss mer om Östersjöns miljö18.10.2019 09:03:39 CESTPressmeddelande

I november hålls ett AI-hackathon i Göteborg med syfte att accelerera forskningen om sillgrisslor och om Östersjöns känsliga ekosystem. Data scientists, programmerare och interaktionsdesigners inbjuds att delta för att under två intensiva dagar tillsammans med bland andra Världsnaturfonden (WWF), Sveriges lantbruksuniversitet (SLU), Stockholm Resilience Centre, Baltic Seabird Project och AI Innovation of Sweden arbeta fram nya sätt att strukturera data om havsfåglarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum