Norrköpings kommun

​Pressinbjudan: Den extrema värmen – samlad bild av kommunens insatser

Dela

Den extrema värmen och torkan får konsekvenser som visar sig på flera olika sätt i samhället. Det gäller allt ifrån ökad brandrisk och ökat behov av omsorg av utsatta grupper som barn och äldre, till behov av stöttning gällande djurhållning.

Media är välkomna på pressträff där representanter från Norrköpings kommun ger en samlad bild av läget i kommunen gällande brandrisk, torka och fodertillgång, vattenproduktion samt hälsa och omsorg. Under pressträffen berättar man även mer om hur kommunen på olika sätt arbetar med att backa upp med insatser såväl som stöd och viktig information.

Medverkande:
Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande, Karin Jonsson (C), ordf tekniska nämnden, Reidar Svedahl (L), ordf byggnads- och miljöskyddsnämnden, Eva-Britt Sjöberg (KD), ordf vård- och omsorgsnämnden, Per-Olov Strandberg, tf kommundirektör, Omar Eriksson, tf säkerhetschef, Caroline Amnéus, tf kontorschef kommunikation, Jonas Holmgren, räddningschef i beredskap RTÖG

Datum: fredag 27 juli
Tid: klockan 09:00
Plats: Torgrummet, Rådhuset

Kontakt:
Lars Stjernkvist (S)
Titel: kommunstyrelsens ordförande, Norrköpings kommun
Telefon: 070-527 26 27

Omar Eriksson
Titel: tf säkerhetschef, Norrköpings kommun
Telefon: 011-15 38 32

______________________________________________________________________________
Avsändare: Iréne Lidén, presskommunikatör
Telefon: 011-15 11 24

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Let's create Norrköping! 
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag. 
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let's create Norrköping!

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Fyra första åren med Norrköpings filmfond överträffar förväntningarna18.12.2018 14:34Pressmeddelande

Norrköpings kommun startade Norrköpings filmfond 2015 för att skapa ett hållbart och attraktivt filmproduktionsklimat samt verka för en växande och stark lokal filmbransch. När Norrköpings filmfond idag redovisade de fyra första årens verksamhet stod det klart att fonden gett de resultat man hoppats på. Under 2018 har 13 miljoner människor sett film och TV gjord i Norrköping.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum