Turistrådet Västsverige

Pressinbjudan: Den vandrande staden smygstartar Göteborgs 400-årsjubileum

Dela
Den 31 maj klockan 10 hälsas media välkomna till Lödöse Museum. Då startar nämligen den första etappen i projektet ”Den vandrande staden” – en slags smygstart på Göteborgs 400-årsjubileum som firas officiellt senare i veckan.

Under fem dagar från den 29 maj och framåt anordnas vandringsetapper längs Pilgrimsleden Göta Älv från Lödöse (föregångaren till Göteborg) fram till nya Lödöse (det vill säga dagens Göteborg). Bakom Den vandrande staden står Pilgrimsleden Göta Älv och berörda kommuner, Svenska kyrkan och Västkuststiftelsen.

Den vandrande staden vill uppmärksamma att uppmärkningen av Pilgrimsleden Göta Älv, som sträcker sig hela vägen från Vänersborg i norr till Masthuggskyrkan i Göteborg i söder snart är färdig.

—      Vi tycker att det passar bra att i samband med Göteborgs 400-årsjubileum vandra från Gamla Lödöse till Nya Lödöse, dagens Göteborg, precis som befolkningen gjorde för 400 år sedan. Dessutom uppmärksammar vi att Svenska kyrkan och Västkuststiftelsen tillsammans med kommunerna och massor av eldsjälar, föreningar och regionala partners har kommit i mål när de gäller att kvalitetssäkra Pilgrimsleden Göta Älv med skyltmärkning, säger Johan Norling, projektledare Västkuststiftelsen.

Den 31 maj kan vem som helst som är intresserad av Pilgrimsledens historia och som vill lära sig mer om det gamla och nya Göteborgs historia delta i vandringen från Lödöse Museum till Skepplanda. Anmälan sker via telefon till vandringsledaren, prästen Olaf Eriksson på 0721-619510.  På grund av rådande pandemirestriktioner får vandringsgrupperna inte överstiga mer än åtta personer. I händelse av stort intresse kommer därför flera mindre grupper starta vid olika tillfällen under dagen.

Praktisk information – pressträff för Den vandrande staden 31 maj

Plats: Lödöse Museum (Museivägen 1, 463 71 LÖDÖSE) – Hitta hit

Tid: 9.30

Föranmälan: Görs till Johan Wetterberg, kommunikatör Turistrådet Västsverige på johan.wetterberg@vastsverige.com senast måndag morgon 9.00

Kontakta för frågor: Johan Norling, projektledare Västkuststiftelsen (johan.norling@vastskuststiftelsen.se eller 0733-463788)

Det finns också möjlighet för media att delta under övriga evenemang Den vandrande staden-veckan 29 maj-5 juni (se bifogat program). För att planera in detta, kontakta i så fall Johan Norling på Västkuststiftelsen.

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Länkar

Om

Turistrådet Västsverige
Turistrådet Västsverige
Bergslagsgatan 2
40544 Göteborg (Gothenburg)

+46 (0)31-81 83 00http://www.turistradet.com

Turistrådet Västsverige är Västra Götalandsregionens helägda bolag för besöksnäringsfrågor. Genom vår verksamhet bidrar vi till en hållbar utveckling av den västsvenska besöksnäringen i samverkan med företag, kommuner och lokala turistorganisationer - allt i syfte att marknadsföra destinationen Västsverige. Turistrådet Västsverige driver också vastverige.com, den officiella webbplatsen för information om det turistiska utbudet i Västsverige.

Följ Turistrådet Västsverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Turistrådet Västsverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum