Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Dialogdag för att utveckla näringslivsklimatet

Dela

Måndag den 30 augusti är det dags för årets Dialogdag. Då kommer ett 50-tal fullmäktigepolitiker att träffa drygt lika många företag i Norrköping för att prata om hur de tillsammans kan utveckla näringslivsklimatet i Norrköping.

Norrköpings kommun utför ett antal olika aktiviteter för att förbättra företagsklimatet i kommunen. Dialogdagen är en viktig sådan aktivitet, där syftet är att företagare och politiker möts och lär av varandra.

– Vi har ofta en bild av varandras vardag som inte alltid stämmer. Genom att mötas och byta perspektiv kan vi öka förståelsen för varandra och det är bara genom dialog vi kan skapa förutsättningar för ett bättre Norrköping, säger Maria Sayeler (S) kommunfullmäktiges ordförande.

Media är välkomna att delta i samband med starten för företagsbesöken.

Medverkande: Maria Sayeler (S), kommunfullmäktiges ordförande och Pontus Lindblom, näringslivsdirektör. Det finns också möjlighet för media att följa med en politiker på ett företagsbesök.

Datum: måndagen den 30 augusti
Plats: Förvaltningshuset Rosen, Trädgårdsgatan 21, Norrköping
Tid: klockan 12.45. Företagsträffarna utförs den 30 augusti klockan 13.00-16.00. Klockan 16.00 är det återsamling för en uppföljning efter träffarna med företagen.

Dialogdagen är en del av initiativet Företagsfokus som kommunen presenterade under en pressträff tidigare i sommar, och är en av de företagsfrämjande satsningar som ska leda till snabbare och bättre service och som syftar till att stärka och växla upp samarbetet mellan företag, offentlig sektor och forskning.

Kontakt:
Britt Forsberg
Titel: näringslivsutvecklare
Telefon: 0730-20 22 84

Pontus Lindblom
Titel: näringslivsdirektör
Telefon: 0706-67 27 40

Maria Sayeler (S)
Titel: kommunfullmäktiges ordförande
Telefon: 0738-96 15 86

___________________________________________

Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 0725-97 09 00

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Anna Sjödahl – All denna jävla lycka16.9.2021 15:17:36 CEST | Pressinbjudan

Norrköpings Konstmuseum presenterar för första gången en omfattande retrospektiv med konstnären Anna Sjödahl. All denna jävla lycka samlar över fyrtio år av Anna Sjödahls rika konstnärskap genom ett stort och varierat urval av hennes måleri, teckning och skulptur. Politiskt laddade verk som Vår i Hallonbergen möter i utställningen mindre kända sidor som landskapsmåleriet från Ukna-dalen, reflektioner över gränsdragningen mellan konst/vetenskap och djupdykningen i hennes egen släkts kvinnoöden.

Ny uppsökande verksamhet riktat till unga i utsatta områden15.9.2021 13:30:00 CEST | Pressmeddelande

Nu har socialkontoret i Norrköpings kommun, på uppdrag av socialnämnden, påbörjat sin uppsökande verksamhet som riktar sig till ungdomar i utsatta områden. Målgruppen är barn och ungdomar som är i riskzonen för att utveckla, eller som redan har utvecklat, ett normbrytande beteende. Det uppsökande teamet ska aktivt söka upp barn och unga i de socialt utsatta områdena och prata med dem på deras villkor och utifrån barnets bästa. Allt i nära samverkan med bland annat polis, skolor och föreningar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum