Region Örebro län

Pressinbjudan: Digital kulturutbudsdag 10-24 mars

Dela

Pressen välkomnas att delta vid den årliga Kulturutbudsdagen där 48 olika programpunkter presenteras för 130 besökare: ett smörgåsbord av kulturella aktiviteter för barn och unga.

Tid: Från kl. 07.00 den 10 mars till och med den 24 mars kl. 19.00.

Plats: Digitalt via kulturkraftorebrolan.se

På grund av coronapandemin är Kulturutbudsdagen digital och den har också förlängts till två veckor. Dagen är en del av satsningen ”KulturKraft – för varenda unge” som Region Örebro län genomför, för att fler barn och unga ska få möjlighet att möta professionell kultur i skolan. I år har dagen anpassats till rådande restriktioner och kulturaktörerna presenterar sig och sitt utbud i korta filmer som kan ses via en länk av besökare som föranmält sig.

- Premiär blir onsdag 10 mars, då utbudsdagen egentligen skulle ägt rum på Konserthuset i Örebro. Sedan finns filmerna kvar i 14 dagar för den som anmält sig. Redan nu kan alla aktiviteter bokas eller beställas till den egna verksamheten på KulturKrafts webbportal, säger Johanna Ström, utvecklingsledare hos Region Örebro län.

Dagen vänder sig till pedagoger samt barn och unga i alla åldrar i hela länet. Bland besökarna finns också personal från länets bibliotek, kulturskolor samt kommunala tjänstepersoner som är ansvariga för inköp av kultur till barn och unga i skolan.

Fakta:

Kulturutbudsdagen är en del av satsningen KulturKraft som utvecklats för att öka tillgången på professionell kultur för barn och unga mellan 3 och 19 år i Örebro län. Skolor, förskolor, kulturverksamheter och länets kommuner samarbetar för att garantera att kulturen blir en naturlig del av barnens vardag.

Nyckelord

Kontakter

Johanna Ström
E-post: johanna.strom3@regionorebrolan.se
Telefon: 070-582 63 48

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum