Svenska institutet

Pressinbjudan: Dikt och verklighet – Sverige som förebild eller avskräckande exempel?

Dela

Bilden av Sverige som ett föregångsland, inte minst på välfärdsområdet, har stark förankring i den svenska debatten. Men är bilden av Sverige utomlands verkligen så stark och positiv som vi vill tro? Vilka Sverigebilder förmedlas, och hur väl stämmer de egentligen överens med verkligheten?

Svenska institutet bjuder in till frukost och panelsamtal med Magnus Thorén och Jörgen Huitfeldt, programledarna och skaparna bakom den tredelade serien Föregångslandet i P1 som ifrågasätter den svenska självbilden och vänder och vrider på värderingar där Sverige anser sig vara ett föredöme. Med i panelen är också Henrik Selin, chef för avdelningen för interkulturell dialog vid Svenska institutet och ansvarig för frågor kring bilden av Sverige i utlandet. Samtalet modereras av Anna Knutsson, kommunikationsstrateg och pressansvarig på Svenska institutet.

Evenemanget är det tredje och sista som Svenska institutet arrangerar på temat ”Vad skapar bilden av Sverige i utlandet?”. Panelsamtalet är gratis men antalet platser är begränsade. Vi bjuder på frukost från klockan 8.00. Anmäl dig till anna.knutsson@si.se senast onsdagen den 16 mars.


VAR? Svenska institutet, Slottsbacken 10, Stockholm

NÄR? Torsdagen den 17 mars, klockan 8.30 - 9.30 (frukost från klockan 8.00)


Varmt välkommen!

Nyckelord

Kontakter

Anna Knutsson, pressansvarig Svenska institutet, 08-453 78 37, 073-336 89 47, anna.knutsson@si.se.

Länkar

Om

Svenska institutet
Svenska institutet
Slottsbacken 10
111 30 Stockholm

08-4537800https://si.se/
Svenska institutet (SI) är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder.

Följ Svenska institutet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet

Svenska institutet ger över 16 miljoner i projektstöd för att stärka mänskliga rättigheter, demokrati och yttrandefrihet3.5.2018 13:57Pressmeddelande

En mediekampanj mot könsrelaterat våld, ett initiativ för att motverka desinformation mot barn och unga och ett program för att främja dokumentärfilmvisningar med fokus på mänskliga rättigheter. Det är några av de projekt som nu får stöd för sitt arbete med att stärka mänskliga rättigheter, demokrati och yttrandefrihet. Totalt beviljar Svenska institutet, genom Creative Force, 16,5 miljoner kronor till 37 projekt i Ryssland, Turkiet, Östeuropa, Afrika samt Mellanöstern och Nordafrika.

Stockholm Forum on Gender Equality to bring together top names from more than 100 countries28.3.2018 14:47Pressmeddelande

Award-winning author Chimamanda Ngozi Adichie, Executive Director of UN Women Phumzile Mlambo-Ngcuka and human rights counsellor Colin Gonsalves are some of the 500 gender equality actors who will participate in the Stockholm Forum on Gender Equality on 15–17 April. The global forum is about strengthening women’s and girls’ rights, representation and access to resources.

Stockholm Forum on Gender Equality samlar toppnamn från över 100 länder28.3.2018 13:48Pressinbjudan

Den prisbelönta författaren Chimamanda Ngozi Adichie, UN Women-chefen Phumzile Mlambo-Ngcuka och människorättsjuristen Colin Gonsalves är några av de 500 jämställdhetsaktörer som deltar i den globala jämställdhetskonferensen Stockholm Forum on Gender Equality den 15-17 april. Konferensen handlar om att stärka kvinnors och flickors rättigheter, representation och tillgång till resurser.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum