Svenska institutet

Pressinbjudan: Dikt och verklighet – Sverige som förebild eller avskräckande exempel?

Dela

Bilden av Sverige som ett föregångsland, inte minst på välfärdsområdet, har stark förankring i den svenska debatten. Men är bilden av Sverige utomlands verkligen så stark och positiv som vi vill tro? Vilka Sverigebilder förmedlas, och hur väl stämmer de egentligen överens med verkligheten?

Svenska institutet bjuder in till frukost och panelsamtal med Magnus Thorén och Jörgen Huitfeldt, programledarna och skaparna bakom den tredelade serien Föregångslandet i P1 som ifrågasätter den svenska självbilden och vänder och vrider på värderingar där Sverige anser sig vara ett föredöme. Med i panelen är också Henrik Selin, chef för avdelningen för interkulturell dialog vid Svenska institutet och ansvarig för frågor kring bilden av Sverige i utlandet. Samtalet modereras av Anna Knutsson, kommunikationsstrateg och pressansvarig på Svenska institutet.

Evenemanget är det tredje och sista som Svenska institutet arrangerar på temat ”Vad skapar bilden av Sverige i utlandet?”. Panelsamtalet är gratis men antalet platser är begränsade. Vi bjuder på frukost från klockan 8.00. Anmäl dig till anna.knutsson@si.se senast onsdagen den 16 mars.


VAR? Svenska institutet, Slottsbacken 10, Stockholm

NÄR? Torsdagen den 17 mars, klockan 8.30 - 9.30 (frukost från klockan 8.00)


Varmt välkommen!

Nyckelord

Kontakter

Anna Knutsson, pressansvarig Svenska institutet, 08-453 78 37, 073-336 89 47, anna.knutsson@si.se.

Länkar

Om

Svenska institutet
Svenska institutet
Slottsbacken 10
111 30 Stockholm

08-4537800https://si.se/
Svenska institutet (SI) är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder.

Följ Svenska institutet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet

Invitation to the press: Sweden to host global gender equality conference 15–17 April14.2.2018 11:00Pressinbjudan

Leaders from all over the world will gather in Stockholm to intensify international efforts for gender equality. The Stockholm Forum on Gender Equality brings together close to 500 key representatives from civil society organisations, governments, business, and academia. The aim is to find solutions, take new initiatives, and strengthen co-operation in the international fight for gender equality.

Globalt forum om social dialog samlar aktörer från hela världen15.11.2017 12:59Pressmeddelande

Över hundra deltagare från 37 länder samlas på Runö utanför Stockholm för en 48-timmars kreativ workshop, den 20-21 november. Genom interaktivt samarbete ska deltagarna hitta lösningar på hur social dialog kan stärkas – och därmed bidra till hållbar utveckling. Detta sker på Swedish Institute Sustainability Forum, som anordnas av Svenska institutet och LO. Temat på workshopen är inspirerat av Global Deal och statsminister Stefan Löfven är huvudtalare på forumet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum