FörsäkringskassanFörsäkringskassanFörsäkringskassan

Pressinbjudan: Effektiva metoder för att rehabilitera personer med psykisk ohälsa och smärta

Dela

Den 10 februari redovisar 20 forskningsprojekt sina resultat kring metoder för effektiv rehabilitering av personer med psykisk ohälsa eller ospecifik smärta i nacke och rygg.

De vanligaste orsakerna till sjukskrivning är depression, ångest, stress eller smärta i rygg och nacke. Forskningsprogrammet REHSAM har pågått i sex år. Under en heldagskonferens i Stockholm redovisar forskare och praktiker hur olika metoder påverkar patienternas symptom, arbetsförmåga och återgång i arbete. De berättar också om vilka metoder som har implementerats i verksamheten och reflekterar kring det viktiga samarbetet mellan landsting, universitet och andra partners.

Ladda ner hela programmet.

Välkommen!
Media hälsas välkomna onsdagen den 10 februari klockan 9 till 17 på Clarion Stockholm.

Anmäl gärna att du kommer till Clairy Wiholm, Försäkringskassan,
010-116 90 59 eller clairy.wiholm@forsakringskassan.se

Nyckelord

Dokument

Länkar

Om

Försäkringskassans vision är ett samhälle där människor känner trygghet om livet tar en ny vändning. Vi är en av Sveriges största myndigheter och ansvarar för en stor del av de offentliga trygghetssystemen. Vi fattar cirka 20 miljoner beslut om bidrag och ersättningar och betalar ut drygt 200 miljarder kronor per år till barn och familjer, personer som lever med funktionsnedsättning, sjuka, nyanlända och arbetssökande. Genom vår expertis och forskning bidrar vi till ny kunskap inom socialförsäkringen. Vi är drygt 13 000 medarbetare.

Följ Försäkringskassan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Försäkringskassan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum