Linköpings kommun

Pressinbjudan: Ekofredag i Linköpings skolrestauranger

Dela

Fredagen den 3 juni serverar Kost & Restaurang bara skolmåltider som till så stor del som möjligt består av ekologiska, lokala och klimatsmarta produkter.

– Vi vill lyfta frågan om hur mycket kött vi äter och visa att dagens köttkonsumtion är för hög, säger Åsa Kullberg Affärsområdeschef på Kost & Restaurang. Vi bör av klimatskäl äta mindre kött samtidigt som många av våra gäster inte är jätteförtjusta i grönsaker. Andelen vegetariskt i våra restauranger är idag nästan bara 10 procent och det bör öka. Vi serverar tre alternativ varje dag och ett är alltid vegetariskt, ibland två, men ändå väljer våra gäster till 90 procent kött- eller fiskalternativet fortsätter Åsa.

Under ekofredag den 3 juni är medierna välkomna att besöka Folkungaskolans matsal klockan 11.30. Vid önskemål att besöka någon annan skola hör gärna av er till kontaktpersonerna för samordning. Kontaktuppgifter nedan.

Matsedeln på fredag består av ekologiska ängsköttbullar, som innehåller 50 procent ekologiska östgötska gula ärtor, och ekologisk falafel från Lecora i Vadstena, ekologisk pasta, ekologisk ketchup, MSC-märkt fisksoppa och ekologisk salladsbuffé från Östgöta Trädgårdshall, ekologisk mjölk och ost från Blåklintsprodukter.

Linköpings kommun har som mål att vara koldioxidneutral kommun 2025.

Kontakt:

Cristoffer Cedergren, kostekonom, telefon 013-26 37 60, cristoffer.cedergren@linkoping.se

Åsa Kullberg, affärsområdeschef, telefon 013-20 74 94, asa.kullberg@linkoping.se

Leanlink Kost & Restaurang har 150 anställda och serverar dagligen cirka 15 000 portioner i 35 av kommunens skolor. Från 1 januari 2017 kommer Kost & Restaurang att få hela ansvaret för skolmåltiderna i kommunens skolor vilket blir cirka 23 000 portioner.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Bilder

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum