Umeå kommun

Pressinbjudan: Eleverna på Midgårdsskolan gör föreställningen “Let’s inherit the earth”

Dela

Onsdag 13 april kl.19.00 spelar Midgårdsskolans teaterelever i årskurs 3 pjäsen “Let’s Inherit The Earth” - en musikteaterföreställning av Mona Pearson.

Föreställningen “Let’s Inherit The Earth” är elevernas slutproduktion och handlar om global uppvärmning och relationer mellan människa, djur och natur. Föreställ dig att Stockholm brinner, Skottland ligger under vatten och Karibien täcks av sjögräs. Vad gör du då? Blundar du och hoppas att allt ska försvinna? Lämnar du allt och söker lycka på en annan plats?
– Pjäsen får en att tänka på vad vi lämnar efter oss och hur stort klimatavtryck vi gör. Vi hoppas att det här är ett sätt att göra folk mer intresserade i frågan, utan att känna sig utpekade, säger Daniella Ruiz Lundberg, en av de medverkande i pjäsen.

Föreställningen är ett samarbete mellan Mainfranken Teatern i Würzburg Tyskland och Estetiska Programmet inriktning Teater inom Erasmus+-projektet “Theatre without borders” och spelas på svenska och engelska.

Media är varmt välkomna på föreställningen onsdag 13 april kl.19.00 i Valhalla, Midgårdsskolan.

För mer information kontakta:
Matilda Glenge
Lärare, Estetiska programmet Teater
Midgårdsskolan
070-697 48 69
matilda.glenge@umea.se 

Nyckelord

Bilder

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum