Luleå stift, Svenska kyrkan

Pressinbjudan: En dag om meänkieli

Dela

Välkommen till Pajala den 27 februari, en dag om meänkieli som skriftspråk! Dagen avslutas med premiärvisning av teaterföreställningen Leevi, tule sieki fölhjyyn.

Luleå stift och ideella medarbetare arrangerar en dag om meänkieli i Kyrkans hus, Pajala. Dagen börjar klockan 13.00 med ett seminarium på temat Meänkieli som skriftspråk. Under seminariet ges också möjlighet för deltagarna att diskutera vad som behöver förstärkas i användandet av meänkieli som skriftspråk, och vad som behövs för att synliggöra litteratur på meänkieli.

Premiär för teaterföreställning på meänkieli

Klockan 18.00 har Meänmaanteatteri premiär med Leevi, tule sieki fölhjyyn, en nyskriven teaterföreställning som utgår från Markusevangeliet. Meänmaanteatteri består av Anton Hennix Raukola och Lisa Hennix Raukola.

Läs mer i bifogad inbjudan.

Nyckelord

Kontakter

Om

Luleå stift, Svenska kyrkan
Luleå stift, Svenska kyrkan
Stationsgatan 40
972 32 Luleå

0920-26 47 00https://www.svenskakyrkan.se/luleastift

Luleå stift är ett av Svenska kyrkans 13 regionala stift. Luleå stift omfattar Norrbotten och Västerbotten, en tredjedel av Sveriges yta. Här finns 56 lokala församlingar och 196 kyrkor. Stiftet ska bland annat stödja församlingarna och förvalta egendomar som jord och skog. Biskop sedan 2018 är Åsa Nyström.

Följ Luleå stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Luleå stift, Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum