Trafikverket

Pressinbjudan: En tyst minut för säkerheten på landets byggarbetsplatser

Dela

Klockan 13.00 torsdagen den 26 september stannar arbetet av i 15 minuter på många av Trafikverkets arbetsplatser över hela Sverige i en manifestation för säkerhet och arbetsmiljö. Huvudarrangemanget hålls på projekt Västlänken i Göteborg.

I samarbete med anläggningsbranschen anordnar Trafikverket för sjunde året i rad en så kallad Stand down, ett tillfälligt stopp i arbetet. Syftet är att skicka en stark signal om allvaret i arbetsmiljöfrågan och påminna om att alltid sätta säkerheten främst. I manifestationen ingår också en tyst minut för att hedra kollegor i branschen som förolyckats eller råkat ut för allvarliga olyckor.

Huvudarrangemanget arrangeras i år på projekt Västlänken i Göteborg men många av Trafikverkets arbetsplatser anordnar Stand down.

 Tid och plats

Vi samlas på Västlänkens projektkontor på Kruthusgatan 17 kl 12:30 för ombyte till skyddskläder och en kort promenad till scenen.

Kl 13.00 startar Stand down som inleds av Trafikverkets verksamhetsområdeschef för Stora Projekt, Per Ling-Vannerus. Medverkar gör också:

Bo Larsson, Projektchef på Västlänken

Catharina Elmsäter-Svärd, VD för Sveriges Byggindustrier

Ulrika Dolietis, VD för Håll nollan

Magnus Höij, VD för Innovationsföretagen

Stand down pågår i 15 minuter, därefter finns det utrymme för individuella intervjuer. Meddela gärna detta i din anmälan.

Av säkerhetsskäl är förhandsanmälan obligatorisk. Säkerhetsväst och hjälm med visir delas ut på plats.

Anmäl dig senast tisdagen den 24 september till camilla.hult@trafikverket.se 

Bakgrund Stand down

Trafikverket är Sveriges största aktör inom byggande av infrastrukturprojekt. För att minska antalet olyckor på byggarbetsplatser tog Trafikverket 2013 fram en handlingsplan med konkreta åtgärder, tillsammans med branschorganisationerna Sveriges Byggindustrier, Innovationsföretagen och branschorganisationen Håll nollan och deras medlemsföretag. Utgångspunkten är att ingen ska skadas allvarligt eller dödas i transportsystemet eller på våra arbetsplatser.

 

Nyckelord

Kontakter

Camilla Hult
camilla.hult@trafikverket.se
0707-622473

Länkar

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 9000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum