Trafikverket

Pressinbjudan: En tyst minut för säkerheten på Trafikverkets arbetsplatser

Dela

Klockan 13.00 den 26 september stannar arbetet av i 15 minuter på många av Trafikverkets arbetsplatser över hela Sverige i en manifestation för säkerhet och arbetsmiljö. Media i Dalarna är välkomna till projekt Väg 1053, Flygplatsvägen Sälen.

I samarbete med anläggningsbranschen anordnar Trafikverket för sjunde året i rad en så kallad Stand down, ett tillfälligt stopp i arbetet. Syftet är att skicka en stark signal om allvaret i arbetsmiljöfrågan och påminna om att alltid sätta säkerheten främst. I manifestationen ingår också en tyst minut för att hedra kollegor i branschen som förolyckats eller råkat ut för allvarliga olyckor.

Många av Trafikverkets arbetsplatser anordnar Stand down. Media i Dalarna välkomnas att närvara vid arbetsplatsen för projekt Väg 1053, Flygplatsvägen Sälen.

Tid och plats
Klockan 13.00 startar Stand down vid Peabs etablering i Rörbäcksnäs, vid skjutbanan.
Stand down pågår i 15 minuter, därefter finns det utrymme för individuella intervjuer.

Bakgrund Stand down
Trafikverket är Sveriges största aktör inom byggande av infrastrukturprojekt. För att minska antalet olyckor på byggarbetsplatser tog Trafikverket 2013 fram en handlingsplan med konkreta åtgärder, tillsammans med branschorganisationerna Sveriges Byggindustrier, Innovationsföretagen och branschorganisationen Håll nollan och deras medlemsföretag. Utgångspunkten är att ingen ska skadas allvarligt eller dödas i transportsystemet eller på våra arbetsplatser.

Kontakter

Anders Hjärtedal, projektledare, Trafikverket, 010-123 42 72
Trafikverkets pressjour, 0771- 31 15 00

Länkar

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 9000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum