Trafikverket

Pressinbjudan: En tyst minut för säkerheten

Dela

Klockan 13.00 på tisdag den 18 oktober stannar verksamheten i 15 minuter på många stora anläggningsbyggen över hela Sverige i en manifestation för säkerhet och arbetsmiljö. Upp emot 5000 personer väntas delta. Ni är välkomna att besöka byggarbetsplatsen för E6 Faunapassager (ekodukten) i Sandsjöbacka

Stand Down vid bygget av Norra Länken i Stockholm (2013)
Stand Down vid bygget av Norra Länken i Stockholm (2013)
I samarbete med anläggningsbranschen anordnar Trafikverket ett stopp i arbetet - en s.k. Stand down för att uppmärksamma säkerhets- och arbetsmiljöfrågor. I manifestationen ingår en tyst minut för att hedra kollegor som förolyckats eller råkat ut för allvarliga olyckor.

Risker kopplade till fordon och maskiner samt arbete i trafikerad miljö uppmärksammas särskilt i år. En fjärdedel av de allvarliga olyckorna och hälften av alla dödsolyckor i anläggningsbranschen de senaste åren har anknytning till dessa risker. 

Ni är välkomna att besöka byggarbetsplatsen för E6 Faunapassager (ekodukten) i Sandsjöbacka, där deltar bland annat projektledare Kristina Balot och Erik Hallgren som är distriktschef för Trafikverkets verksamhetsområde Investering i Västra regionen samt representanter från PEAB. 

Tid:       Samling kl. 12.20, tisdag 18 oktober.

Plats:    PEAB:s byggarbetsplats, Grönaburvägen 130, Kungsbacka. Se karta för parkeringsanvisning.

Stand down börjar 13.00 och pågår i 15 minuter. Därefter möjlighet till intervjuer

Anmälan till Anna Johansson (kontaktuppgifter nedan) senast 17 oktober.

Ta med oömma skor. Säkerhetsväst och hjälm delas ut på plats.

Av säkerhetsskäl är förhandsanmälan obligatorisk.

Bakgrund

  • Trafikverket är Sveriges största aktör vid byggnad av infrastrukturprojekt. Tillsammans med Sveriges Byggindustrier med 3200 medlemsföretag och Svenska Teknik&Designföretagen med 715 medlemsföretag, har en handlingsplan tagits fram med konkreta åtgärder för att minska antalet olyckor. "Ingen skall skadas allvarligt eller dödas i transportsystemet eller på våra arbetsplatser" är den uttalade utgångspunkten.

  • Överenskommelsen heter "Tillsammans mot 0 olyckor i anläggningsbranschen" och en av aktiviteterna är att genomföra en årlig Stand down på Trafikverkets arbetsplatser tillsammans med verksamma entreprenörer och konsulter. De 15 minuterna skall skapa uppmärksamhet och engagemang kring säkerhets- och arbetsmiljöfrågor och lyfta fram risker och åtgärder. Stand down arrangeras i år för fjärde året i rad

Kontakter

För anmälan:
Anna Johansson, kommunikatör Trafikverket
070-724 51 44 anna.a.johansson@trafikverket.se

Agneta Eklund, presskommunikatör Trafikverket
070-762 25 05 agneta.eklund@trafikverket.se

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Bilder

Stand Down vid bygget av Norra Länken i Stockholm (2013)
Stand Down vid bygget av Norra Länken i Stockholm (2013)
Ladda ned bild
Parkeringsanvisning
Parkeringsanvisning
Ladda ned bild

Länkar

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 8000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum