Sida

Pressinbjudan: Ett effektivare FN för att nå Globala målen

Dela
Foto: Cia Pak/UN
Foto: Cia Pak/UN

FN-systemet genomgår den största reformen på 20 år, med förändringar som kommer innebära ett paradigmskifte i det internationella utvecklingssamarbetet. Det handlar om att få de politiska, säkerhetsorienterade och fredsbyggande delarna av FN-systemet att arbeta närmare varandra. Allt för att bättre möta vår tids stora utmaningar.

Det svenska inflytandet inom FN är i år större än någonsin, med flera svenska kvinnor på nya toppositioner. Vi bjuder in till ett seminarium med fyra av dessa; Ulrika Modéer, Åsa Regnér, Charlotte Petri Gornitzka (via länk) och Ulrika Richardsson.

När: Onsdag 28 november, 2018

Tid: 09.00 – 10.30 (Registrering från 08.30 med kaffe och frukostmacka)

Plats: Sida, Valhallavägen 199, Stockholm (Oasen) T-bana: Karlaplan

Anmälan: Maila press@sida.se eller tel. 08-698 55 55.

En mer effektiv organisation krävs för att genomföra Agenda 2030, som helt bygger på samarbete mellan olika aktörer. Samtidigt gör minskade ekonomiska resurser det svårt att möta de enorma humanitära behoven. Det förebyggande arbetet blir därför ännu viktigare, liksom ett ökat samarbete mellan fred, säkerhet och utvecklingssamarbete, och bättre koordinering på plats. Om det multilaterala utvecklingssamarbetets roll i arbetet med att uppnå Globala målen för hållbar utveckling handlar nästa Development Talks. Hur kommer ett effektivare FN att se ut på plats, hur kan partnerskapet mellan EU och FN stärkas och vilka är Sveriges möjligheter att påverka FN, Världsbanken och EU inifrån? Och hur ser vi till att inte lämna någon utanför? Välkomna till ett framåtblickande samtal!

Moderator: Henrik Hammargren, VD Dag Hammarskjöld Foundation

Program

08.30 Registrering och kaffe

09.00 Välkommen Carin Jämtin, Generaldirektör, Sida

09.10 Sveriges bidrag för ett effektivare FN Efraim Gomez, chef för FN-enheten, UD

09.30 Svenska kvinnor toppar FN: Ulrika Modéer, assisterande generalsekreterare, UNDP, Åsa Regnér, biträdande generalsekreterare, UN Women, Charlotte Petri Gornitzka, assisterande generalsekreterare, UNICEF (via länk), Ulrika Richardsson, FN:s landchef i Kosovo.

10.30 Slut

Kontakter

Bilder

Foto: Cia Pak/UN
Foto: Cia Pak/UN
Ladda ned bild

Om

Sida
Sida
Valhallavägen 199
105 25 Stockholm

08-698 50 00https://www.sida.se

För mer information kontakta Sidas pressansvariga på 08-698 55 55 eller press @ sida.se (https://www.sida.se)

Sida är Sveriges biståndsmyndighet och arbetar för att människor som lever i fattigdom själva ska kunna förbättra sina levnadsvillkor.

Följ Sida

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Sida

Forskning på hållbar utveckling visar vägen mot de globala målen10.12.2018 16:24:45Pressmeddelande

Hur kan fattiga länder göra för att hantera ett förändrat klimat och miljö? Många av världens låginkomstländer ligger i de geografiska regioner som påverkas mest av en ökad temperatur, med torka, översvämningar och extremväder. Nu får femton forskningsprojekt dela på omkring 82 miljoner kronor för att kunna forska om klimatanpassning och resiliens, alltså olika systems förmåga att återhämta sig, hantera förändringar och fortsätta utvecklas.

Gammal teknik ger nytt liv till ökenmark med stöd från Sida23.11.2018 07:30:00Pressmeddelande

Med traditionella tekniker där varje droppe regn tas tillvara har förtorkade och övergivna åkermarker i Burkina Faso odlats upp på nytt. Bonden Yacouba Sawadogo får Right Livelihood-priset för sitt arbete med att sprida kunskapen om de gamla metoderna, som kan få skog att växa i Saharas utkanter. Nu ger Sida 200 miljoner till ett projekt där den traditionella tekniken ska användas i stor skala för att få ökenmark i Burkina Faso att grönska och ge mat.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum