Sida

Pressinbjudan: Ett fattigdomsperspektiv på hbtqi - Development Talks 12 juni

Dela

När du riskerar att förlora jobbet om du berättar för dina kollegor om ditt liv. När det är farligt om din hyresvärd upptäcker vem du är tillsammans med. Eller när polisen inte skyddar dig eller sjukhuset vägrar att ta emot dig.

Välkommen till ett seminarium som ger ett fattigdomsperspektiv på hbtqi-personers liv. Möt olika aktörer och representanter som berättar om sina erfarenheter och synsätt, och ta del av exempel på hur man kan arbeta för att stärka hbtqi-personers rättigheter.

När? Onsdagen den 12 juni.

Tid? 9.00 - 11.00 (registrering från 8.30)

Var? Sida, Valhallavägen 199, Stockholm

Att vara homo- eller bisexuell, transperson, queer eller intersexuell kan betyda att en löper risk att diskrimineras och alieneras. Konsekvenserna kan bli förödande och betyda att en blir hemlös, får sämre tillgång till utbildning och arbete, sämre hälsa och att en utsätts för våld.

Att vara fattig betyder inte bara att en saknar resurser, det handlar också om att en saknar möligheter och egenmakt att ta del av grundläggande rättigheter, att en saknar frihet att bestämma över sitt eget liv.

Människor som identifierar sig som hbtqi drabbas av fattigdom på många och komplexa sätt. När FN:s medlemsstater antog Agenda 2030 lovade de att inte lämna någon efter, och att nå ut till de mest utsatta grupperna först. Men hur kan vi nå det globala målet om att utrota fattigdom för hbtqi-personer? Har givarna de strategier, den kunskap och det mod som krävs för detta, och vem behöver vara med i arbetet?

Läs hela programmet här.

Anmälan till Sidas presstjänst, som nås på 08-698 55 55 eller press@sida.se

Välkommen!

Kontakter

Bilder

Om

Sida
Sida
Valhallavägen 199
105 25 Stockholm

08-698 50 00https://www.sida.se

För mer information kontakta Sidas pressansvariga på 08-698 55 55 eller press @ sida.se (https://www.sida.se)

Sida är Sveriges biståndsmyndighet och arbetar för att människor som lever i fattigdom själva ska kunna förbättra sina levnadsvillkor.

Följ Sida

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sida

Biståndsminister Peter Eriksson inviger Sverige i världen24.6.2019 07:00:00 CESTPressinbjudan

Biståndsminister Peter Eriksson inviger Almedalens globala mötesplats "Sverige i världen” och deltar i det inledande seminariet om hoten mot demokratin och de journalister som försvarar den. Hotet mot journalister är också i fokus med det förhörsrum som monterats upp. Här kliver du själv in i rollen som hotad och fängslad journalist och utsätts för ett tufft förhör utfört av professionella förhörsledare.

Torka riskerar att leda till matkris i Somalia – Sida agerar förebyggande19.6.2019 12:14:30 CESTPressmeddelande

Stora delar av östra Afrika har drabbats av torka, och värst drabbat är Somalia. Nästan tre miljoner människor lider av brist på vatten, och det påverkar också tillgången till mat. Sida beslutar nu att utöka sitt stöd till landet med 50 miljoner kronor via UNICEF och FN:s humanitära landfond. Förhoppningen är att insatser i tid kan bidra till att avstyra en akut hungersnöd i landet.

Pressinbjudan: Stockholm Internet Forum, SIF19: Det krympande demokratiska utrymmet online - mobilisering för ett fritt, öppet och säkert internet10.5.2019 14:42:54 CESTPressinbjudan

Sedan ett antal år tillbaka har det demokratiska utrymmet online krympt och läget är både allvarligt och akut. Repressiva åtgärder har ökat mot det civila samhället, journalister, minoriteter och andra förändringsaktörer. Vi står vid ett vägskäl; ska internet ska vara en tillgång för att stärka demokratin – eller ska det tillåtas vara ett verktyg för att begränsa och krympa det demokratiska utrymmet. Färdriktningen sätt nu och frågorna är många: Hur ska vi kunna garantera ett fritt, öppet och säkert internet? Hur gör vi för att fler människor, särskilt kvinnor, får tillgång till internet? Hur ser ansvaret ut? Går det att stärka ansvarsutkrävandet för brott mot de mänskliga rättigheterna online? Dessa frågor kommer att diskuteras på Stockholm Internet Forum, SIF19, som arrangeras för sjätte gången. Under två dagar kommer 500 nätaktivister, journalister och andra demokratiföreträdare från närmare 100 länder att diskutera internets roll som positiv kraft för utveckling och demokrati och h

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum