Sida

Pressinbjudan: Ett fattigdomsperspektiv på hbtqi - Development Talks 12 juni

Dela

När du riskerar att förlora jobbet om du berättar för dina kollegor om ditt liv. När det är farligt om din hyresvärd upptäcker vem du är tillsammans med. Eller när polisen inte skyddar dig eller sjukhuset vägrar att ta emot dig.

Välkommen till ett seminarium som ger ett fattigdomsperspektiv på hbtqi-personers liv. Möt olika aktörer och representanter som berättar om sina erfarenheter och synsätt, och ta del av exempel på hur man kan arbeta för att stärka hbtqi-personers rättigheter.

När? Onsdagen den 12 juni.

Tid? 9.00 - 11.00 (registrering från 8.30)

Var? Sida, Valhallavägen 199, Stockholm

Att vara homo- eller bisexuell, transperson, queer eller intersexuell kan betyda att en löper risk att diskrimineras och alieneras. Konsekvenserna kan bli förödande och betyda att en blir hemlös, får sämre tillgång till utbildning och arbete, sämre hälsa och att en utsätts för våld.

Att vara fattig betyder inte bara att en saknar resurser, det handlar också om att en saknar möligheter och egenmakt att ta del av grundläggande rättigheter, att en saknar frihet att bestämma över sitt eget liv.

Människor som identifierar sig som hbtqi drabbas av fattigdom på många och komplexa sätt. När FN:s medlemsstater antog Agenda 2030 lovade de att inte lämna någon efter, och att nå ut till de mest utsatta grupperna först. Men hur kan vi nå det globala målet om att utrota fattigdom för hbtqi-personer? Har givarna de strategier, den kunskap och det mod som krävs för detta, och vem behöver vara med i arbetet?

Läs hela programmet här.

Anmälan till Sidas presstjänst, som nås på 08-698 55 55 eller press@sida.se

Välkommen!

Kontakter

Bilder

Om

Sida
Sida
Valhallavägen 199
105 25 Stockholm

08-698 50 00https://www.sida.se

För mer information kontakta Sidas pressansvariga på 08-698 55 55 eller press @ sida.se (https://www.sida.se)

Sida är Sveriges biståndsmyndighet och arbetar för att människor som lever i fattigdom själva ska kunna förbättra sina levnadsvillkor.

Följ Sida

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sida

Finansjättar går samman i globalt nätverk – lovar biljontals dollar i investeringar för att nå de Globala målen.17.10.2019 07:00:00 CESTPressmeddelande

FN:s generalsekreterare António Guterres presenterar nu det nya globala nätverket för stora investerare, Global Investors for Sustainable Development, GISD. Det består av 30 vd:ar för några av världens största banker, investerare och finansiella aktörer. Under två års tid åtar de sig att arbeta för att frigöra biljontals dollar och satsa dem för att uppnå de Globala målen i Agenda 2030.

Pressinbjudan Utvecklingsforum: Jämställdhet i motvind - hur vänder vi trenden?9.10.2019 10:21:22 CESTPressinbjudan

Jämställdhet är en grundläggande förutsättning för att minska fattigdom och förtryck, och svenska aktörer gör ett viktigt arbete för att driva frågan internationellt. Stora framsteg har gjorts genom åren och just nu ser vi nya kraftfulla rörelser på olika håll i världen: #niunamenos kamp mot könsrelaterat våld i Latinamerika, massprotester mot våldtäkt i Indien och Sydafrika, Women’s marches i USA och inte minst Metoo-rörelsens globala genomslag. Samtidigt är motståndet hårt i en allt mer polariserad värld: Regeringar ser organisationer som kämpar för kvinnors rättigheter som ett hot och hela jämställdhetsbegreppet ifrågasätts. Istället betonas en mer traditionell syn på män och kvinnor, som exkluderar personer med könsöverskridande identitet eller annan sexuell läggning. Det gör Sveriges röst viktigare än någonsin. Vilka är då lösningarna som behövs för att motverka de trender som ifrågasätter jämställdhet? Och hur kan vi stötta dem som går i bräschen för arbetet? Det är några frågor

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum