Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Färgargården friluftsmuseum öppnar för sommaren

Dela

Den 26 juni öppnar Färgargården friluftsmuseum för sommaren. Detta invigs med bland annat tal, sång och besök av Eskilstuna skarpskyttekår.

Under invigningen blir det även visning av smide och garvning samt att sagor kommer att berättas. Garnboden öppnar och självklart görs då årets första färgning.

Media är välkomna att delta på invigningen:

Datum: tisdagen den 26 juni
Tid: klockan 14.00
Plats: Färgargården friluftsmuseum, Värdshusgatan 8, Norrköping

Till Färgargården friluftsmuseum, som drivs av Norrköpings stadsmuseum i samarbete med Folkuniversitetet, är det alltid fri entré.

För sommarens program på Färgargården friluftsmuseum, se under Relaterat/Dokument.

Kontaktperson: 
Anders Lindkvist
Titel: museipedagog, Norrköpings stadsmuseum
E-post: anders.lindkvist@norrkoping.se
Telefon: 072-709 50 83
__________________________________________________________
Avsändare: Iréne Lidén, presskommunikatör
Telefon: 011-15 11 24 

Nyckelord

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Let's create Norrköping! 
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag. 
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let's create Norrköping!

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum