Stockholms stad

Pressinbjudan: Final i tävlingen Innovativ gatuladdning

Dela

Välkommen till finalen i Stockholms stads innovationstävling för att hitta nya, smarta lösningar för fordonsladdning i gatumiljö. Tävlingen anordnas av Stockholms stad i samarbete med Kista Science City och Vinnova. Finalen äger rum 31 augusti från klockan 11.30 i Helio Conference Center i Kista.

17 bidrag har inkommit i tävlingen och av dem har tre finalister valts ut. Finalisterna kommer att presentera sina förslag vid finalen och därefter korar trafikborgarråd Daniel Helldén det vinnande bidraget. I programmet ingår även en paneldiskussion ledd av Nils Blom, projektledare på trafikkontoret i Stockholms stad, med finalisterna i tävlingen, Vasakronans hållbarhetschef Anna Denell och trafikborgarråd Daniel Helldén om utmaningar och möjligheter kring laddinfrastruktur.

Var:              Helio Conference Center, Kistagången 12, Kista Science City

När:              31 augusti klockan 11.30-13.15

Finalbidragen

Cacharge

Cacharge har utvecklat en lösning med modulära kantstenar som inrymmer utrymme för kabeldragning. Befintliga gatstenar ligger kvar. Detta minimerar markarbetet och kan installeras i gatumiljö utan större påverkan på det offentliga rummet.

Chargenode

ChargeNode har utvecklat en skalbar, driftsäker och flexibel balklösning som möjliggör många laddplatser med bara en laddcentral. Detta minimerar markarbetet och investeringskostnaderna. All laddning är även styrd baserad på avresetid så att befintlig effekt kan nyttjas på bästa sätt.

Addel

Addel har utvecklat ett flexibelt system baserat på modulära trottoarkanter som monteras utanpå befintliga trottoarkanter. Kanalisation läggs inuti de modulära blocken. Endast en strömkälla från fasad planeras försörja en ett helt kvarter vilket minimerar markarbete och påverkan på det offentliga rummet.


Program

11.30             Lunch

12.00             Välkomna

12.15             Paneldiskussion

12.35             Presentation av finalbidrag

13.00             Vinnaren koras

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretMalinda Flodman, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

Tel:08-508 26 278malinda.flodman@stockholm.se

Bilder

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum