Business Region Göteborg AB

Pressinbjudan: Finansieringsevent för entreprenörer och investerare den 23/10

Dela

Varför är det så svårt för kvinnor att locka investerare? Bara 1% av riskkapitalet i Sverige går till bolag grundade av kvinnor. För att lyfta denna fråga anordnas Cash is Queen, eventet där vi synliggör utmaningar och börjar leva förändringen till ett mer jämlikt och inkluderande kapitalklimat. Välkommen till en inspirerande eftermiddag där fokus ligger på en jämlik framtid inom finansiering och investering.

Entreprenörer, investerare, idésprutor och innovatörer finns på plats i en imponerande laguppställning. Bland annat deltar app- och bolagsdrottningen Susanne Birgersdotter som lockat investerare som Petter Stordalen och Camilla Läckberg, men riskkapital-profilen Aurore Belfrage finns också på plats.

 Vi vill lyfta och synliggöra varför det är så svårt för kvinnor att skaffa riskkapital, säger Maria Lindström, näringslivsutvecklare på Business Region Göteborg. Vi vill göra det på ett positivt sätt och visa på goda exempel men även vilka utmaningar som finns som entreprenör och kvinna – i grunden handlar det om jämlikhet.

 Det handlar också om att ta till vara på all potential, menar Mariah ben Salem Dynehäll, vd på Drivhuset i Göteborg och eftermiddagens moderator. Kvinnors idéer och affärsmodeller måste få samma förutsättningar som mäns för att ta till vara på den tillväxtpotential och innovationskraft som Sverige behöver för att kunna konkurrera på en globaliserad marknad.

Eftermiddagen startar med en investerarpanel som diskuterar utmaningar, möjligheter och hur vi kan ta sjumilakliv mot ett mer inkluderande kapitalklimat. Panelen modereras av Klementina Österberg, VD på GU Ventures. Efter en stund av nätverkande lyssnar vi på serieentreprenörer och investerare som delar med sig av sina erfarenheter.

Datum: 2019-11-23
Tid: Registrering och kaffe från kl 12:30. Seminariet startar kl 13:00 och slutar kl 17:00 med mingel och tilltugg.
Plats: Yesbox, Gamlestadens fabriker hus B13, Gamlestadsvägen 4, Göteborg.
Kostnad: Gratis.

Under eftermiddagen delar Bolleks kunskapsfond ut pris till Årets entreprenör.

Arrangeras av: Almi, Business Region Göteborg, Connect Väst, Drivhuset Göteborg, Västra Götalandsregionen

Nyckelord

Kontakter

Mariah ben Salem Dynehäll, VD Drivhuset Göteborg
mariah.bensalem@drivhuset.se
Telefon:0707 53 52 51

Maria Lindström, Näringslivsutvecklare Business Region Göteborg
maria.lindstrom@businessregion.se
Telefon: 0730-61 02 46

Bengt Kjellin, Presschef Business Region Göteborg
bengt.kjellin@businessregion.se
Telefon: 0707-61 56 06

Om

Business Region Göteborg AB
Business Region Göteborg AB
Östra Hamngatan 5
404 23 Göteborg

+46 (0)31-367 61 00https://www.businessregiongoteborg.se/sv/

Business Region Göteborg ansvarar för näringslivsutveckling i Göteborgs Stad och representerar 13 kommuner i regionen. Business Region Göteborg ska bidra till att skapa fler arbetstillfällen och därigenom åstadkomma en hållbar tillväxt i Göteborgsregionens näringsliv. Detta gör vi genom att erbjuda kunskap och kontakter som skapar förutsättningar för dig som vill starta, etablera eller utveckla företag i regionen.

Följ Business Region Göteborg AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Business Region Göteborg AB

Nu växlar Göteborg upp takten mot utsläppsfria bygg- och anläggningsplatser11.3.2020 09:00:00 CETPressmeddelande

Arbetsmaskiner står för 20 procent av transportsektorns utsläpp i landet. Andelen kommer att öka ytterligare om inget görs. För Göteborg som ska växa med ungefär en tredjedel fram till 2035 är detta således en väldigt viktig fråga. Efter en välbesökt marknadsdialog med branschen jobbar nu Göteborgs Stad vidare mot tuffare upphandlingskrav för att påskynda omställningen.

Pressinbjudan 10/3: Ett växande Göteborg satsar på utsläppsfria bygg- och anläggningsplatser6.3.2020 11:40:52 CETPressmeddelande

Arbetsmaskiner står för 20 procent av transportsektorns utsläpp i landet. Andelen kommer att öka ytterligare om inget görs. För Göteborg som ska växa med ungefär en tredjedel fram till 2035 är detta således en väldigt viktig fråga. Därför kraftsamlar Göteborg för att påskynda omställningen till utsläppsfria bygg- och anläggningsplatser. Tisdagen den 10 mars samlas ett 90-tal aktörer från branschen och Göteborgs Stad för en marknadsdialog för att ta fram upphandlingskrav som styr utvecklingen åt rätt håll. Media hälsas varmt välkomna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum