Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Fokus på Ostlänken när Connecting Europe Express kommer till Norrköping

Dela

Den 2 oktober rullar tåget Connecting Europe Express in på Norrköpings centralstation. Det med anledning av det Europeiska tågåret 2021. Med ombord finns ett flertal representanter från EU och under stoppet i Norrköping kommer det bland annat vara fokus på nyttan med den kommande Ostlänken.

Connecting Europe Express besöker totalt 26 länder och kommer 2 oktober från Stockholm till Norrköping.  Här stannar det mellan klockan 14:53 och 15:38. Syftet med resan är att öka förståelsen för de utmaningar och möjligheter som järnvägen har i framtiden.

Under stoppet ordnar Norrköpings kommun ett event vid centralstationen där det kommer att vara fokus på det kommande bygget av Ostlänken och varför den är viktig ur ett nationellt, regionalt och lokalt perspektiv. En delegation från Norrköping kommer att resa med tåget till Linköping och det finns möjlighet för representanter från media att åka med denna sträcka (föranmälan).

Medverkande: Kommunstyrelsens ordförande Olle Vikmång (S), kommundirektör Anna Thörn, näringslivsrepresentanter genom Ulf Eklöv och Bo Eklöv, bland annat grundare av Stadium.

Med på tåget är bland andra: Pat Cox, europeisk koordinator för den nord-sydliga transportkorridoren från Skandinavien till Medelhave, Kristian Schmidt, direktör för landtransporter European Commission’s Directorate-General for Mobility and Transport (DG MOVE), Maja Bakran, direktör transport och rörlighet (DG MOVE), Mona Björklund, direktör för politisk samordning (DG MOVE), Europaparlamentariker Johan Danielsson (S).

Media hälsas välkomna! Om det finns intresse att åka med tåget till Linköping behöver man föranmäla sig. Det gör man senast 30/9 till kristin.blomgren@norrkoping.se.

Datum: lördag 2 oktober
Tid:
klockan 14:53
Plats:
Norrköpings centralstation

Kontakt:
Olle Vikmång (S)
Titel: kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 0706- 87 15 38

_________________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Problem med elevjournaler anmäls enligt lex Maria20.10.2021 17:00:00 CEST | Pressmeddelande

Elevhälsans medicinska insatser gör en anmälan enligt Lex Maria till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Anmälan gäller brister i överföringen av elevuppgifter från systemet som används för skolans administration till verksamhetssystemet för elevernas medicinska journaler. Ett hundratal elever inom grund- och gymnasieskolorna har antingen fått sin journal på fel skola, journaler på två skolor samtidigt eller ingen journal alls.

Pressinbjudan: Satsning på utbildning i första hjälpen till psykisk hälsa11.10.2021 15:44:55 CEST | Pressinbjudan

Pandemin har bidragit till att den psykiska ohälsan har ökat bland många barn och unga. Därför kommer Norrköpings kommun under hösten att erbjuda utbildningen Mental Health First Aid (MHFA) med inriktning ungdom. Dessutom har Norrköpings kommun nu antaget en ny regional strategi för suicidprevention. Utifrån den kommer en lokal riktlinje för Norrköping nu att tas fram.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum