Linköpings kommun

Pressinbjudan: Företagande en väg till integration

Dela
Onsdagen den 11 maj presenterar Nyföretagarcentrum Mellersta Östergötland tillsammans med Linköpings kommun den unika och långsiktiga satsningen StartUp Time. Tillsammans ska vi göra skillnad. Genom StartUp Time erbjuds riktade aktiviteter och insatser till kommunens invånare med utländsk bakgrund, med fokus på Skäggetorp, Berga och Ryd.

På pressträffen finns StartUp Times projektgrupp, som består av personer med stark förankring i dessa områden. På plats finns även representanter från Linköpings kommun; arbetsmarknadsnämndens ordföranden Fredrik Lundén (M), näringslivsdirektör Louise Felldin och förvaltningsdirektör för Integration- och arbetsmarknadsförvaltningen Mikaela Schullström.

Satsningen sker genom ett samarbete mellan Linköpings kommun och Nyföretagarcentrum Mellersta Östergötland där även Sparbanksstiftelsen Alfa finns med som finansiär och samverkansaktör.

Tid: Klockan 17.00 onsdagen den 11 maj

Plats: Agora, Skäggetorps centrum 18

Media anmäler sig i förväg till nyheter@linkoping.se

Välkommen!

Om Nyföretagcentrum Mellersta Östergötland
Nyföretagarcentrum erbjuder en rad olika tjänster för att förbättra förutsättningarna för framväxten av livskraftiga nya företag. Nyföretagarcentrum ökar kompetensen och ger information om hur man startar och driver ett företag i Sverige, gällande lagar, regler och föreskrifter, finansieringsmöjligheter, företagsformer och tillståndskrav mm.

Nyföretagarcentrum erbjuder gratis, konfidentiell och objektiv rådgivning, utbildningar och seminarium och mentorskapsprogram. Verksamheten leder till hållbara, långsiktiga företag med snabbare tillväxt och lönsamhet. Projektet StartUp Time ska bidra till att fler utrikesfödda ska kunna starta företag och genom det bidra till en snabbare samhällsintegration. Företagandet finns alltid som ett alternativ, men kunskapsgapet och den upplevda risken är ett barriär som Nyföretagarcentrum Mellersta Östergötland vill minska.

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 43
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Lambohovs säteri får medel från Westman-Wernerska stiftelsen31.3.2023 12:11:43 CEST | Pressmeddelande

Lambohovs säteri ska bli en plats öppen för allmänheten. Kultur- och fritidsnämnden får 3 miljoner kronor från Westman-Wernerska stiftelsen för att tillgängliggöra säteriet för allmänheten. Även Östergötlands museum får medel på 4 miljoner kronor för att utveckla sin utställningsverksamhet. Utöver de 7 miljonerna delas ytterligare 22 730 500 kronor ut till olika satsningar för Linköping.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum