Jönköpings kommun

Pressinbjudan: Förhandsvisning av Munksjökajen

Dela

Tisdagen den 26 oktober öppnar nyrenoverade Munksjökajen för allmänheten. Dagen innan är media välkomna på en förhandsvisning med möjlighet att intervjua representanter från stadsbyggnadskontoret och det kommunala bolaget Södra Munksjön Utvecklings AB (SMUAB).

Arbetet med att renovera den över 500 meter långa Munksjökajen har pågått sedan 2019. Till grund ligger det gestaltningsprogram som antogs av kommunfullmäktige 2017 som byggde på förslag från tre arkitektkontor och önskemål som framkom i en medborgardialog.

Under 2021 har den norra anslutningen av gång- och cykelstråket från parkeringen vid högskolan fram till kajen gjorts i ordning. Detta innebär att stråket från högskolan hela vägen fram till säckfabriken nu kan öppnas för allmänheten och bli ett nytt vattennära stråk och vardagsrum för Jönköpingsborna. I nuläget är det en återvändsgränd där eftersom kommunen inte har rådighet över marken eller vägen som skulle vara möjlig att ansluta. I framtiden kommer det bli möjligt att fortsätta på kajen och sedan följa Munksjöns strand hela vägen. Kommunens förhoppning är att det ska kunna gå att få till tillfälliga lösningar för att koppla ihop kajen söderut, innan alla byggnationer runtomkring är klara.

Media är välkomna på förhandsvisning. Med vid visningen finns Henrik Zetterholm, trafik- och utvecklingschef; Peder Lundberg, projektledare och Jenny Lagström, kommunikationsansvarig och tf. VD på SMUAB.

Tid: måndagen den 25 oktober kl 9.30
Plats: samling vid parkeringen nedanför Hälsohögskolan.

 

Kontakter

Bilder

Munksjökajen. Får användas i redaktionellt material kopplat till ämnet.
Munksjökajen. Får användas i redaktionellt material kopplat till ämnet.
Ladda ned bild

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum