Tysk-Svenska HandelskammarenTysk-Svenska Handelskammaren

Pressinbjudan: Förnybara material för industrin till nästa nivå

Dela
Välkommen till ett seminarium på onsdag som fokuserar på transformationen till en mer förnybar och fossilfri kemi- och materialindustri. Var står Sverige i ett internationellt perspektiv? Hur snabbar vi på utvecklingen och får ut mer av bland annat nordisk skog? Vad krävs av kemiindustri, tillverkande industri, handel och inköpare av material? Och vad gör politikerna?
Foto: Henrik Bergstedt/BASF
Foto: Henrik Bergstedt/BASF

Sverige har som mål att bli ett av världens första fossilfria länder. Användningen av förnybara råmaterial, inte minst från nordisk skog, har fått stor uppmärksamhet och utvecklingen går nu snabbt framåt. Detaljhandeln är bara ett exempel på branscher som åtagit sig att endast använda fossilfria eller återvunna plastförpackningar i sina butiker från 2030.

Tysk-Svenska Handelskammaren bjuder tillsammans med BASF in till detta seminarium där du kommer få insikter om hur industrin redan idag bidrar till omvandlingen till ett mer hållbart samhälle genom att använda förnybara råvaror och produkter i alla faser av värdekedjan. Under seminariet vill vi diskutera hur innovationer kan göra det möjligt för företag från nästan alla branscher att möta dagens och framtida behov för ett hållbart samhälle. Nya biomassbalanserade material som minskar CO2-belastningen kommer visas av Klättermusen (kläder), SIG Combibloc (förpackningar Signature Pack) och BASF Coatings Refinish (lack).

När? 21 november 2018, kl. 16.30 – 20.00
Var? World Trade Center, Klarabergsviadukten 70 / Kungsbron 1, Stockholm

Medverkande:
Cordula Mock-Knoblauch, chef för förnybart och hållbarhet inom BASF, kommer ge en internationell utblick kring förnybar och fossilfri kemi- och materialindustri. Hon diskuterar med Eva Bennis, hållbarhetsdirektör Volvo Group Purchasing, Svante Axelsson, nationell samordnare på Fossilfritt Sverige, Ylwa Alwarsdotter, direktör marknadsutveckling Sekab, Magnus Berg, näringspolitisk chef på Skogsindustrierna, och riksdagsledamöterna Kristina Yngwe (C), ordförande, och Marlene Burwick (S), ledamot i Miljö- och jordbruksutskottet, hur målet att bli ett fossilfritt samhälle ska nås. Moderator är Eva Krutmeijer, bland annat styrelseledamot i Stiftelsen Forskning & Framsteg. Seminariet hålls på engelska.

För mer information om kvällens program och anmälan klicka här.

Detta är ett seminarium inom ramen för German Swedish Tech Forum, den bilaterala innovationsplattformen som Tysk-Svenska Handelskammaren och IVA gemensamt står bakom.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Henrik Bergstedt/BASF
Foto: Henrik Bergstedt/BASF
Ladda ned bild

Länkar

Om

Tysk-Svenska Handelskammaren
Tysk-Svenska Handelskammaren
Box 27104
102 52 Stockholm

+46-8-665 18 00http://www.handelskammer.se

Med uppdrag att utveckla affärerna mellan Tyskland och Sverige

Tysk-Svenska Handelskammaren grundades 1951 och är den enda bilaterala handelskammaren för Tyskland och Sverige. Nätverket består av över 1200 tyska och svenska medlemsföretag och organisationen har sitt huvudsäte i Stockholm, med lokalkontor i Malmö och i Göteborg. Som medlemsorganisation med uppdrag att utveckla handeln mellan Tyskland och Sverige hjälper kammaren tyska och svenska företag att hitta varandra, göra affärer, etablera verksamhet samt stödja dem i verksamheten när de redan är på plats. Tjänsterna som erbjuds av de drygt 60 medarbetarna stäcker sig från marknadsetablering till skatt, juridik och redovisningstjänster. 

Som en del av den tyska utlandshandelskammarorganisationen AHK samarbetar Tysk-Svenska Handelskammaren med de regionala handelskamrarna, IHK, i Tyskland. Tysk-Svenska Handelskammaren är också del av Team Sweden för Tyskland.

Följ Tysk-Svenska Handelskammaren

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tysk-Svenska Handelskammaren

Svenska elever sämst i Skandinavien på att lära sig tyska2.1.2024 12:15:00 CET | Pressmeddelande

Allt färre svenska elever läser andra främmande språk än engelska i skolan och språkutbudet krymper på många håll på grund av lärarbrist och för små elevgrupper. I jämförelse med de andra skandinaviska länderna är Sverige sämst i klassen. I Danmark läser 85 procent av grundskoleeleverna i 9:an tyska, motsvarande siffra i Norge är 25 procent medan i Sverige endast 17 procent av niondeklassarna läser tyska.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye