Försäkringskassan

Pressinbjudan: Försäkringskassan presenterar analys av barnhushållens ekonomi

Dela

Måndagen den 28 september presenterar Försäkringskassan rapporten Barnhushållens ekonomi. Media bjuds in att delta i en telefonkonferens med Försäkringskassans familjeekonomiska talesperson Niklas Löfgren och ta del av resultaten i samband med publiceringen.

Rapporten analyserar barnfamiljernas ekonomiska förutsättningar och vilken påverkan som socialförsäkringen har för deras ekonomi. Rapporten visar bland annat att en av fem ensamstående med barn är beroende av ekonomiskt stöd.

Tid: 10.00 – 10.30, måndagen den 28 september

Telefonkonferens: Ring in på telefonnummer 010-114 80 00, 
ange konferens-ID
95290838

Rapporten Barnhushållens ekonomi är ett svar på ett återkommande regeringsuppdrag. Rapporten kommer att publiceras på forsakringskassan.se i samband med telefonkonferensen.

Frågor? Kontakta Försäkringskassans presstjänst: 010-116 98 88

Om

Följ Försäkringskassan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Försäkringskassan

Sju procent av covidrelaterade sjukskrivningar längre än 90 dagar19.1.2021 09:00:00 CETPressmeddelande

Pandemin innebar en kraftig ökning av antal sjukskrivna under våren 2020. Den absoluta majoriteten av covidrelaterade sjukskrivningarna var korta men sju procent av alla sjukfall med covidrelaterade diagnoser blev längre än tre månader. Samtidigt har färre medicinska rehabiliteringsinsatser genomförts till följd av pandemin. Detta visar en ny rapport från Försäkringskassan om pandemins effekter på sjukförsäkringen.

Försäkringskassan ändrar tidsgränser för läkarintyg11.12.2020 15:00:00 CETPressmeddelande

Försäkringskassans ledning beslutar i dag att ändra hanteringen av läkarintyg vid ansökan om sjukpenning och intyg vid ansökan om vab från och med tisdagen den 15 december. Åtgärden som innebär att intygen begärs in från och med dag 22 syftar till att avlasta hälso- och sjukvården. Försäkringskassan föreslår också regeringen att fatta de beslut som krävs för att tillfälligt slopa kravet på läkarintyg avseende smittbärarpenning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum