Försäkringskassan

Pressinbjudan: Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler besöker Nyköping

Dela

Onsdagen den 20 september besöker Ann-Marie Begler, generaldirektör för Försäkringskassan, Nyköping för att träffa Försäkringskassans medarbetare och landstingets ledning. Hon kommer även tala om sjuktalens utveckling.

I samband med besöket bjuder vi in media till en pressträff. På pressträffen medverkar också Anna-Lena Carlsson, områdeschef för sjukförsäkringen.

Den fem år långa uppgången av sjuktalen har brutits. Men sjukfrånvaron är fortsatt hög och det ställer stora krav på såväl Försäkringskassan som andra aktörer för att utvecklingen ska fortsätta mot en låg och stabil nivå. Regeringens mål om 9 dagar 2020 är inte omöjligt att nå.

Södermanlands sjukpenningtal är 12,1 dagar (juli 2017). För hela landet är siffran 10,5 dagar.

Media hälsas välkomna tisdagen den 20 september kl. 10.45 – 11.30 till en pressträff i Försäkringskassans lokaler på Östra Rundgatan 11, ingång B.

Anmäl gärna att du kommer till Viktor Svensson, pressekreterare Försäkringskassan, 010 - 116 43 11 eller viktor.svensson@forsakringskassan.se

Välkommen!

Länkar

Om

Följ Försäkringskassan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Försäkringskassan

Pressinbjudan: Kommande förändringar för vård av barn4.12.2018 13:02Pressinbjudan

Tisdagen den 11 december bjuder Försäkringskassan in till pressfrukost för att informera om kommande förändringar för vård av barn. Från och med årsskiftet införs en lagändring som gör att det blir enklare att vabba. Försäkringskassan har ett viktigt uppdrag att värna välfärdens trygghetssystem genom att betala ut rätt ersättning till rätt person. Under frukosten kommer vi också att informera om Försäkringskassans förstärkta arbete med kontroll av vård av barn, hur vi utvecklar våra system och inför fler kontroller för att upptäcka fel och misstänkta bidragsbrott mot försäkringen. Deltar från Försäkringskassan gör Alexandra Wallin, direktör för avdelningen Barn och familj, samt Niklas Löfgren, familjeekonomisk talesperson. I samband med pressträffen kommer det att finnas tid för personliga intervjuer. Tid: 08.00 – 09.00, tisdagen den 11 december Plats: Försäkringskassans huvudkontor, LM Ericssons väg 30, 103 51, Hägersten Smörgås och kaffe kommer att serveras. Vänligen anmäl intresse a

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum