Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Första delen av Östra Promenaden snart klar - välkommen att fira att Gustav Adolfsplan åter öppnar  

Dela

Snart öppnas Gustav Adolfsplan upp igen. För att fira det bjuder Norrköpings kommun in till en fika i det gröna med bland annat tal, en utställning om promenaderna och musik av SON:s brassensemble

Foto: Norrköpings kommun
Foto: Norrköpings kommun

Besökare av arrangemanget möts av Lindmonumentet som står klart med sin utsmyckning, och de nyplanterade lindarna återskapar en miljö som kan liknas vid promenaden som den en gång var när den planterades i slutet av 1800-talet. På plats bjuds den som vill även på fika och kan lyssna på SON:s brassensemble, samt får veta mer om både projektet och kommunens arbete med att bevara och utveckla promenaderna.

Media välkomnas att ta del av tillställningen!

Medverkande: Markus Åkerman (C), ordf tekniska nämnden, Emma Helander, enhetschef stadsmiljö, samt landskapsarkitekt Carolina Olsson

Datum: fredagen den 3 juni
Tid: klockan 14:30-16:30
Plats: Gustav Adolfsplan

Kontakt:
Carolina Olsson
Titel: landskapsarkitekt
Telefon: 011-15 27 07

Information kopplad till trafiken: Firandet sker den 3 juni eftersom fotgängare och cyklister då kan passera platsen i stor utsträckning, samtidigt som den fortfarande inte trafikeras av motordrivna fordon. Den motordrivna trafiken släpps sedan på tisdagen den 7 juni klockan 05:00. I och med att Gustav Adolfsplan och första delen av Östra Promenaden öppnas, kommer samtidigt även Södra Promenaden samt infarten till Norrköping via Trafikplats Ljura också att kunna börja trafikeras igen.

Läs mer om Östra Promenaden på norrkoping.se

_________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Bilder

Foto: Norrköpings kommun
Foto: Norrköpings kommun
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum