Trafikverket

Pressinbjudan: Fortsatt samarbete kring utveckling av Vänersjöfarten

Dela

Utvecklingen av Vänersjöfarten syftar till att öka andelen gods med sjöfart och är en del av den handlingsplan som tagits fram för att främja inrikes sjöfart och närsjöfart. En väl fungerande Vänersjöfart kan avlasta järnvägssystemet samt minska andelen lastbilstransporter, vilket är en övergripande målsättning för transportsystemet som helhet.

Vid denna pressträff samlas en rad aktörer från bland annat kommuner, regioner, myndigheter och rederier för att gemensamt informera om arbetet med att ta fram gemensamma målsättningar för att utveckla Vänersjöfarten.
Ett övergripande dokument med dessa mål kommer att undertecknas och prioriterade områden för det fortsatta arbetet kommer att slås fast.

Deltar vid pressträffen gör bland annat Generaldirektörerna för Trafikverket och Sjöfartsverket och Transportstyrelsens avdelningsdirektör för sjö- och luftfart. Dessutom närvarar representanter för övriga samarbetspartners däribland kommuner, regioner och näringsliv.

Möjligheter till intervjuer kommer att ges.

Varmt välkomna!

Tid: Tisdag den 17 mars klockan 15.30-16.00

Plats:Karlstad Congress Culture Center, Tage Erlandergatan 8A. För vägbeskrivning se: https://karlstadccc.se/om-karlstad-ccc/hitta-hit/
Värd: Trafikverket

Endast för ackrediterade journalister och fotografer. Föranmälan krävs.
Anmälan sker senast 13 mars till Pär Aronsson, par.aronsson@trafikverket.se, 072-1418074

För mer information: Pia Berglund, pia.berglund@trafikverket.se, 072-0840816

Kontakter

Pia Berglund, pia.berglund@trafikverket.se, 072-0840816

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 9000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum