Svenska institutet

Pressinbjudan: Från Nils Holgersson till Lisbeth Salander – om litteraturens roll för berättelsen om Sverige

Dela

Det svenska deckarundret, med Stieg Larsson och Henning Mankell i spetsen, har ökat omvärldens intresse för Sverige och svensk litteratur. Men vilken betydelse har svensk litteratur egentligen haft för omvärldens bild av Sverige under årens lopp?

Onsdagen den 11 maj klockan 08:30–10:00 bjuder Svenska institutet in till frukostsamtal om litteraturens roll för bilden av Sverige. På vilket sätt kan böcker hjälpa till att forma en nationell identitet? Och hur påverkar den svenska litteraturen berättelsen om Sverige i dag?

Anna Bohlin, fil.dr. i litteraturvetenskap vid Stockholms universitet, inleder med en kort presentation kring nationalism i Selma Lagerlöfs böcker om Nils Holgersson. Därefter diskuteras frågorna vidare i ett panelsamtal tillsammans med Svante Weyler, förläggare, författare och journalist; Henrik C Enbohm, projektledare för litteratur på Svenska institutet; och Anna Bohlin. Samtalet modereras av Anna Knutsson, kommunikationsstrateg på Svenska institutet. 

VAR? Svenska institutet, Slottsbacken 10, Stockholm
NÄR? Onsdagen den 11 maj klockan 8.30 - 10.00 (frukost serveras från klockan 8.00). 

Anmäl dig till anna.knutsson@si.se senast tisdag 10 maj kl. 15.00.

Varmt välkommen!

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska institutet
Svenska institutet
Slottsbacken 10
111 30 Stockholm

08-4537800https://si.se/

Svenska institutet är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder. www.si.se

Följ Svenska institutet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum