Norrköpings kommunNorrköpings kommun

Pressinbjudan från Norrköpings Konstmuseum: Greta Knutson möter Ester Blenda Nordström i sommarens Krumeluren Pop-up!

Dela

Barn och unga får under juli månad möta stjärnreportern Ester Blenda Nordström, som försöker ta sig till Konstmuseet för att intervjua konstnären Greta Knutson. Ester hamnar i trubbel på vägen för hon vet inte vad ett Konstmuseum är eller hur hon ska ta sig dit. Barnen bjuds in som äventyrare och problemlösare att lösa mysteriet kring Konstmuseet och utställningen Greta Knutson Tzara – I nytt ljus som just nu pågår där. Under sommaren genomför Norrköpings Konstmuseum uppsökande verksamhet i parker, på stränder och bibliotek runt om i kommunen.

Logotype Krumeluren Pop-Up.
Logotype Krumeluren Pop-Up.

Krumeluren Pop-Up är Norrköpings Konstmuseums sommarlovsaktivitet för barn och unga. Sommaren 2019 satsar Konstmuseet på ett nytt koncept med syfte att knyta samman den ordinarie verksamheten med uppsökande pedagogisk verksamhet på olika platser i kommunen.

Vad är ett konstmuseum? Vad kan man göra där? Vem får besöka ett konstmuseum? Hur kommer man dit? Det är några av sommarens frågeställningar som med hjälp av dramatiserade visningar och skapande kommer att bli tydligare för våra yngre besökare. En barnaudioguide med syfte att förbereda och förklara vad ett museibesök kan innehålla har producerats med koppling till projektet. Ljudspåren finns tillgängliga på museets hemsida från och med 1 juli och gå att lyssna på direkt i mobiltelefon, surfplatta eller dator.

Media är välkomna på pressvisning kring sommarens projekt. Vid pressvisningen närvarar museipedagogerna Cecilia Castro och Lisa Lundell Karlberg samt intendent Linn Bennich.

Datum: fredag 5 juli
Tid: klockan 13.00
Plats: Vasaparken, vid paviljongen

OSA till pressvisningen till konstmuseets intendent för kommunikation och program:
linn.bennich@norrkoping.se

Norrköpings Konstmuseum har under flera år arbetat för att lyfta fram kvinnliga konstnärer. Under sommaren får barn och unga möta två starka kvinnliga konstnärer och skribenter och genom dem lära sig mer om konst och litteratur. Det kostar inget att delta, ingen föranmälan behövs. Mer information om var projektet befinner sig varje dag finns via våra sociala kanaler:

Instagram: Ateljekrumeluren

Youtube: Ateljé Krumeluren

Som avslutning på sommarens aktiviteter bjuder Krumeluren Pop-Up in till Natt på Konstmuseet den 24 juli kl.16-21. Äntligen hittar Ester Blenda Nordström till Konstmuseet och får träffa Greta Knutson Tzara. Följ med på familjevisningar i utställningen Greta Knutson Tzara – I nytt ljus, skapa tillsammans med Krumeluren Pop-Up och testa den nya audioguiden för barn och unga. Filmen En natt på museet visas i samarbete med CNEMA.

Kontakt:
Linn Bennich (Press och Kommunikation)
Titel: intendent
Telefon: 011-15 26 04
Epost: linn.bennich@norrkoping.se

Cecilia Castro (Pedagogik)
Titel: museipedagog
Telefon: 070-653 16 44
Epost: cecilia.castro@norrkoping.se

________________________________________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Bilder

Logotype Krumeluren Pop-Up.
Logotype Krumeluren Pop-Up.
Ladda ned bild
Krumeluren Pop-Up, Ester Blenda med vänner. Foto: Norrköpings Konstmuseum.
Krumeluren Pop-Up, Ester Blenda med vänner. Foto: Norrköpings Konstmuseum.
Ladda ned bild
Ester Blenda löser mysterier kring Konstmuseet i sommarens Krumeluren Pop-Up. Foto: Norrköpings Konstmuseum
Ester Blenda löser mysterier kring Konstmuseet i sommarens Krumeluren Pop-Up. Foto: Norrköpings Konstmuseum
Ladda ned bild
Natt på Konstmuseet. Illustration av Cecilia Castro
Natt på Konstmuseet. Illustration av Cecilia Castro
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Väcker nyfikenhet för Norrköping9.7.2020 13:00:00 CESTPressmeddelande

Näringslivet i Norrköping har stått inför stora utmaningar under våren. Pandemin har begränsat företagarnas möjligheter till tillväxt och utveckling. Norrköpings kommun arbetar med flera delar för att stötta näringslivet. I dagarna har en infopunkt placerats vid Kolmårdens djurpark där fyra feriearbetare och personal från kontaktcenter finns behjälpliga för att berätta om Norrköping. Syftet är att väcka intresset för Norrköping och stärka besöksnäringen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum