Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Galapremiär för filmen DOGBORN

Dela

DOGBORN är Isabella Carbonells långfilmsdebut som regissör och Silvana Imams skådespelardebut. Filmen hade världspremiär i kritikerveckan under Venedigs filmfestival där den hyllades av internationella kritiker och belönades med pris för Bästa regissör under 40. Den 9 februari har filmen galapremiär på Cnema i Norrköping med inbjudna gäster. Filmen är inspelad i Norrköping och har fått stöd av Norrköpings filmfond.

Foto: Maja Dennhag
Foto: Maja Dennhag

Filmen har nordisk premiär på Göteborgs Filmfestival i slutet av januari där den också är nominerad till Dragon Award Best Nordic Film, och den 10 februari har filmen biopremiär i hela Sverige. DOGBORN skildrar ett syskonpar, spelade av Silvana Imam och Philip Oros, som lever under samhällets radar, och ställs inför ett avgörande dilemma när de erbjuds ett smutsigt jobb i den undre världen.

Media bjuds in till en förhandsvisning på Cnema.

Datum: torsdag den 9 februari

Tid: klockan 14:00 - 16:00. Filmen är cirka 1 h 24 min lång och därefter finns tid för frågor.

Plats: Cnema,Kungsgatan 56

Skådespelarna Silvana Imam och Philip Oros närvarar på visningen.

OSA till pressvisningen: norrkopingsfilmfond@norrkoping.se

Synopsis:
Tvillingarna lever under radarn, hemlösa och osynliga för samhället. Syster (Silvana Imam) är en tickande bomb, Bror (Philip Oros) har inte sagt ett ord sen de flydde sitt hemland. Ett oväntat jobberbjudande tycks ta dem ett steg närmare drömmen om ett riktigt hem. Allt de behöver göra är att transportera varor från punkt A till B. Men när varorna anländer i form av två unga tjejer så uppstår en konflikt mellan syskonen. Under två intensiva dygn ställs de inför ett livsavgörande dilemma - hur långt är de beredda att gå i sin kamp för överlevnad? DOGBORN är Isabella Carbonells långfilmsdebut. Hon belönades med pris för Bästa regissör under 40 vid världspremiären på Venedig filmfestival.

Om produktionen:
DOGBORN är skriven och regisserad av Isabella Carbonell. Den är producerad av Momento Film, av producenterna Farima Karimi, Erik Andersson och David Herdies, i samproduktion med NonStop Winning Formula. NonStop Entertainment distribuerar filmen i Sverige. Övriga samproducenter är Läsk och Karimi Film. Filmen är gjord med stöd av Svenska filminstitutet och SVT genom Moving Sweden och av Norrköpings filmfond, med utvecklingsstöd från Sthlm Debut och La semaine de la critiques Next Step. Internationellt säljbolag ärTrust Nordisk.

Kontaktperson:
Johan Karlsson
Titel: enhetschef Cnema
Telefon: 011-15 26 50

_______________________________________________________________
Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 0725-97 09 00

Bilder

Foto: Maja Dennhag
Foto: Maja Dennhag
Ladda ned bild
Foto: Maja Dennhag
Foto: Maja Dennhag
Ladda ned bild
Foto Maja Dennhag
Foto Maja Dennhag
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

 Norrköpings kommun har omkring 145 000 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 13 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2022-2026 styrs Norrköpings kommun av borgerlig samverkan, som består av M, KD och L. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Nu görs en strategisk utredning av Louis De Geer konsert och kongress1.2.2023 11:48:48 CET | Pressmeddelande

Louis De Geer konsert och kongress i Norrköping AB:s uppdrag är att sälja, marknadsföra och utveckla verksamheten i syfte att stärka Norrköping som en attraktiv stad avseende konferenser, kongresser, nöjen och evenemang. Verksamheten har varit mycket framgångsrik genom åren och har en stor positiv potential att utvecklas. Nu kommer en strategisk utredning att genomföras med syfte att se hur anläggningen fortsatt kan utvecklas till en av Sveriges främsta konferens- och nöjesanläggningar och hur detta kan ske genom en kommersiell bas.

Unik satsning på den Östgötska konsten på Norrköpings Konstmuseum1.2.2023 09:59:20 CET | Pressmeddelande

Lördag den 4 februari bjuder Norrköpings Konstmuseum tillsammans med Östgöta Konstförening in allmänheten för att fira och lyfta fram det Östgötska konstlivet. Konstnärerna Louise Johansson Waite och Camilla Akraka tilldelas Östgöta konstförenings stipendier och boken ”Konst är nödvändigt: Konstscen Östergötland” presenteras. Museet är öppet för alla och har fri entré hela dagen och kaféet är öppet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum