Trafikverket

Pressinbjudan: Gång- och cykelvägen mellan Sölve och Stensnäs är klar

Dela

Trafikverket har byggt en 17,6 km lång gång- och cykelväg längs väg 508 mellan Sölve och Stensnäs. Sträckan som kommer att ingå i ett längre cykelstråk ger trygga och goda förutsättningar till pendling och friluftsliv.

Det är längs gamla E22, som nu fått vägnummer 508, som den nya gång- och cykelleden byggts. I arbetet har också ingått att göra en ny cirkulationsplats i Sölve. Den nu byggda gång- och cykelvägen kommer att ingå i Sydostleden, ett samverkansprojekt mellan Trafikverket, regionerna södra Småland, Blekinge och Skåne samt 9 kommuner i ledens sträckning, som mäter 27 mil. När leden öppnar 2016 kommer 84 % att vara egen cykelbana, vilket innebär mer trafiksäker och trygg turismcykling. Mestadels sträcker sig cykelleden på befintliga cykelvägar som byggs ihop i de felande länkarna. Sölve-Stensnäs är en viktig pusselbit som nu kommer på plats för en sammanhängande Sydostled.

Media välkomnas att träffa Trafikverkets projektledare Johan Wolgast, samt representanter från Sölvesborgs- och Karlshamns kommun och representant från Sydostleden.

Dag, tid: 13 november, kl. 9.30
Plats: Trafikverkets projektkontor, Karlshamnsvägen 329, Sölvesborg

Nyckelord

Kontakter

Johan Wolgast, Trafikverkets projektledare 010- 123 73 35
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar samt långsiktig planering av det samlade transportsystemet. Webbplats: http://www.trafikverket.se Pressrum: http://www.trafikverket.se/pressrum

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum