Universeum

Pressinbjudan: Goeldisapan släpps ut i regnskogen

Dela

Goeldisapan som försvann från Universeum i slutet av augusti, för att senare hittas på ett McDonalds i Västra Frölunda, har konstaterats vara helt frisk. Nu är apan redo att åter släppas ut i sitt hem i Universeums regnskog.

Välkommen att delta vid utsläppet av Goeldisapan torsdag 18 oktober kl 9 på Universeum. Anmälan görs till Charlotte Mansfield på charlotte.mansfield@universeum.se eller 031–335 64 95. På plats finns djurvårdare från Universeum tillgängliga för intervjuer.

Vad har hänt?

Den 29 augusti tidigare i år försvann en Goeldisapa från regnskogen på Universeum. Senare samma kväll återfanns apan på ett McDonalds i Västra Frölunda. Djurvårdare kallades till platsen och kunde kort därefter återföra apan till Universeum. Polisen inledde en förundersökning om stöld som senare lades ner på grund av bristande spaningsuppslag.

Sedan stölden har Goeldisapan suttit i karantän och undersökts av veterinär för att säkerställa att honan inte drabbats av några smittor. I början av oktober bekräftade samtliga prover att Goeldisapan var helt frisk. Sedan dess har apan hållits i ett bakhägn tillsammans med Universeums silkesapor som ett första steg på vägen tillbaka till regnskogen.

Imorgon, torsdagen den 18 oktober, släpps Goeldisapan åter ut i regnskogen på Universeum. En välkommen återkomst för djuren i regnskogen liksom Universeums alla besökare.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Universeum
Universeum
Södra vägen 50
400 20 Göteborg

031–335 64 00http://www.universeum.se

Universeum är Nordens mest besökta science center. Här får barn och vuxna utforska världen genom naturvetenskap och teknik. Vi skapar upplevelser som stärker kreativiteten och innovationsförmågan, ökar kunskaperna och aktiverar det kritiska tänkandet. Genom vårt arbete stärker vi kompetensförsörjningen och bidrar till en hållbar utveckling.

Följ Universeum

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Universeum

Universeum siktar mot rymden med akademi och näringsliv13.9.2019 15:10:00 CESTPressmeddelande

Hoppa på månen, pricka Mars med en rymdfarkost och svischa förbi stjärnor och svarta hål i det digitala planetariet. Imorgon öppnar Rymdresan, Universeums helt nya utställning om människan och rymden. Redan idag offentliggör Universeum ett nytt partnerskap: GKN Aerospace ansluter till vetenskapscentrets satsning på att öka kunskaperna om rymden liksom kännedomen om rymdindustrins betydelse för en hållbar utveckling.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum