Universeum

Pressinbjudan: Goeldisapan släpps ut i regnskogen

Dela

Goeldisapan som försvann från Universeum i slutet av augusti, för att senare hittas på ett McDonalds i Västra Frölunda, har konstaterats vara helt frisk. Nu är apan redo att åter släppas ut i sitt hem i Universeums regnskog.

Välkommen att delta vid utsläppet av Goeldisapan torsdag 18 oktober kl 9 på Universeum. Anmälan görs till Charlotte Mansfield på charlotte.mansfield@universeum.se eller 031–335 64 95. På plats finns djurvårdare från Universeum tillgängliga för intervjuer.

Vad har hänt?

Den 29 augusti tidigare i år försvann en Goeldisapa från regnskogen på Universeum. Senare samma kväll återfanns apan på ett McDonalds i Västra Frölunda. Djurvårdare kallades till platsen och kunde kort därefter återföra apan till Universeum. Polisen inledde en förundersökning om stöld som senare lades ner på grund av bristande spaningsuppslag.

Sedan stölden har Goeldisapan suttit i karantän och undersökts av veterinär för att säkerställa att honan inte drabbats av några smittor. I början av oktober bekräftade samtliga prover att Goeldisapan var helt frisk. Sedan dess har apan hållits i ett bakhägn tillsammans med Universeums silkesapor som ett första steg på vägen tillbaka till regnskogen.

Imorgon, torsdagen den 18 oktober, släpps Goeldisapan åter ut i regnskogen på Universeum. En välkommen återkomst för djuren i regnskogen liksom Universeums alla besökare.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Universeum
Universeum
Södra vägen 50
400 20 Göteborg

Tel: 031–335 64 00https://www.universeum.se/sv/

Universeum är Nordens mest besökta science center. Här får barn och vuxna utforska världen genom naturvetenskap och teknik. Vi skapar upplevelser som stärker kreativiteten och innovationsförmågan, ökar kunskaperna och aktiverar det kritiska tänkandet. Genom vårt arbete stärker vi kompetensförsörjningen och bidrar till en hållbar utveckling.

Följ Universeum

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Universeum

Ungas kraft bygger broar mellan samhälle, skola, familj och näringsliv10.6.2019 13:07:00 CESTPressmeddelande

Ungas kraft är en unik satsning, inte bara i Sverige utan i Europa. Satsningen drivs av Universeum tillsammans med Göteborgsregionen och Göteborgs Stad och följs av forskare från Göteborgs universitet. Ungas kraft syftar till att få fler unga att klara grundskolan och söka sig vidare till fortsatta studier. På sikt bidrar satsningen till att stödja landets kompetensförsörjning och minska utanförskapet i samhället. 800 elever med familjer samt 200 lärare och annan skolpersonal på Landamäreskolan och Svartedalsskolan deltar i satsningen som nu avslutat det andra läsåret av tre. Efter sommaren går Ungas kraft in på sin näst sista termin.

Mellanstadieelever digitaliserar hälso- och sjukvården – dags för final i DigIt16.5.2019 15:06:26 CESTPressmeddelande

Det råder stor kompetensbrist inom IT- och telekomsektorn och andra verksamheter med högt IT-fokus – så stor att tillväxten hämmas. Ett underskott på 70 000 personer väntas år 2022. DigIt är skolprojektet som vill bidra till att vända trenden och på måndag den 20 maj är det final på Universeum. Då avgörs vilken klass som skapat den mest innovativa lösningen för en bättre sjuk- och hälsovård och därmed vinner 10 000 kronor till klasskassan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum