Universeum

Pressinbjudan: Goeldisapan släpps ut i regnskogen

Dela

Goeldisapan som försvann från Universeum i slutet av augusti, för att senare hittas på ett McDonalds i Västra Frölunda, har konstaterats vara helt frisk. Nu är apan redo att åter släppas ut i sitt hem i Universeums regnskog.

Välkommen att delta vid utsläppet av Goeldisapan torsdag 18 oktober kl 9 på Universeum. Anmälan görs till Charlotte Mansfield på charlotte.mansfield@universeum.se eller 031–335 64 95. På plats finns djurvårdare från Universeum tillgängliga för intervjuer.

Vad har hänt?

Den 29 augusti tidigare i år försvann en Goeldisapa från regnskogen på Universeum. Senare samma kväll återfanns apan på ett McDonalds i Västra Frölunda. Djurvårdare kallades till platsen och kunde kort därefter återföra apan till Universeum. Polisen inledde en förundersökning om stöld som senare lades ner på grund av bristande spaningsuppslag.

Sedan stölden har Goeldisapan suttit i karantän och undersökts av veterinär för att säkerställa att honan inte drabbats av några smittor. I början av oktober bekräftade samtliga prover att Goeldisapan var helt frisk. Sedan dess har apan hållits i ett bakhägn tillsammans med Universeums silkesapor som ett första steg på vägen tillbaka till regnskogen.

Imorgon, torsdagen den 18 oktober, släpps Goeldisapan åter ut i regnskogen på Universeum. En välkommen återkomst för djuren i regnskogen liksom Universeums alla besökare.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Universeum
Universeum
Södra vägen 50
400 20 Göteborg

Tel: 031–335 64 00https://www.universeum.se/sv/

Universeum är Nordens mest besökta science center. Här får barn och vuxna utforska världen genom naturvetenskap och teknik. Vi skapar upplevelser som stärker kreativiteten och innovationsförmågan, ökar kunskaperna och aktiverar det kritiska tänkandet. Genom vårt arbete stärker vi kompetensförsörjningen och bidrar till en hållbar utveckling.

Följ Universeum

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Universeum

Peter Wallenberg Jr inviger ny utställning på Universeum – välkommen på pressvisning av The Hub!31.1.2019 09:31:00 CETPressinbjudan

Den 8 februari går startskottet för Universeums kunskapssatsning på digital teknik och innovationskraft då The Hub invigs. En utställning som visar hur ny teknik kan ge verktyg och stärka förmågan att utveckla nya idéer. Utställningen syftar också till att bidra till ett ökat intresse för studier samt arbete inom IT och teknik. I The Hub utforskas den nya teknikens möjligheter och hur tekniska lösningar kan bidra till en hållbar framtid. Utställningen rymmer både tekniklabb och flera så kallade innovationsstationer där bland annat VR, AI och sensorteknik kan upplevas och provas på. Bakom satsningen står Universeum i samarbete med Saab, Ericsson, Chalmers och Göteborgs universitet. The Hubs innehåll har valts och utformats tillsammans med Pepp*. Fredagen den 8 februari kl 09.30 är du varmt välkommen på pressvisning. På plats finns då Peter Wallenberg Jr, ordförande Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse, Carina Halvord, VD på Universeum, Anders Carp, chef för Saabs affärsområde Surveillan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum