Stockholms stad

Pressinbjudan: Hackathon om framtidens digitala tjänster i Stockholms stad

Dela

Hur ska nästa generations digitala tjänster i Stockholms stad se ut? På Open Stockholm Hack lördagen den 17 september samlas ett fyrtiotal studenter och it-utvecklare för att ta sig an utmaningen att under en dag ta fram nya lösningar i form av digitala tjänster för stockholmarna.

Tjänsterna byggs på öppen data från Stockholms stads öppna data-portal Open Stockholm, samtidigt som deltagarna uppmuntras att även använda öppna data från andra källor.

Open Stockholm Hack arrangeras av Openlab i samarbete med Stockholms stad och är en fristående del av Stockholms stads pågående öppna data-tävling Open Stockholm Award.

Mer information om Open Stockholm Hack finns på openstockholmhack.se och om Open Stockholm Award på openstockholmaward.se

Plats: Openlab på KTH-området, Vallhallavägen 79
Tid: lördag 17 september klockan 08.50 - 18.00

Vid frågor, vänligen kontakta:
Susanne Ringström, OpenLab, susanne.ringstrom@openlab.se, 073-765 22 96
Anette Brifalk, avdelning för digital utveckling, Stockholms stad, anette.brifalk@stockholm.se, 08-508 29 417 

Nyckelord

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss till exempel i skolan, på äldreboenden, i parken och när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med en hög grad av decentraliserat ansvar. Det innebär att besluten i stor utsträckning fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

YH-utbildning på Frans Schartaus Handelsinstitut når topp tio i kvalifikationsnivå, motsvarar kandidatexamen20.4.2018 10:28Pressmeddelande

Frans Schartaus Handelsinstituts YH-utbildning inom Hotel Management har i samband med den senaste beviljandeomgången från Myndigheten för Yrkeshögskolan fått en placering i kvalifikationsramverket på nivå SeQF6*. Det innebär att de studerande som läser Hotel Management får en Kvalificerad yrkeshögskoleexamen, som i det nya ramverket är placerad på samma nivå som en kandidatexamen. Det gör de studerande mycket attraktiva på arbetsmarknaden och blir en trygg väg mot jobb.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum