Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Hållbar dagvattenhantering för ett hållbart Norrköping

Dela

Dagvattenhantering är en fråga som berör alla Norrköpingsbor. Vid stora mängder regn behöver vi ha en hållbar dagvattenhantering.

I takt med att Norrköping växer och utvecklas har vattnets naturliga kretslopp påverkats. För att få bort regnvattnet från den bebyggda miljön har diken letts om, ytor asfalterats och ett nät av dagvattenledningar har skapats. Men problemet är att systemet inte är dimensionerat för stora eller extrema regn. Klimatet är dessutom på väg att förändras vilket leder till ökade regnmängder. Dagens system medför även att dagvattnet inte renas, utan går direkt ut i sjöar, vattendrag eller hav. Med en hållbar dagvattenhantering skapas möjlighet, att på samma sätt som naturen, rena dagvattnet innan det når sjöar, vattendrag eller hav.

Norrköpings kommun har tillsammans med Nodra tagit fram en ny riktlinje för hållbar dagvattenhantering. Den visar hur vi arbetar hållbart i dag och i framtiden med dagvatten. Riktlinjen ska även göra oss medvetna om hur vi alla kan bidra och den ska vara ett stöd i all samhällsbyggnad - från planering och byggande till förvaltning och drift.

Deltar på pressträffen gör tekniska nämndens ordförande Karin Jonsson (C), Nodras driftchef Johan Andreasson och projektledare Maria Rothman.

Media är välkomna att delta!

Datum: torsdag 10 oktober
Tid: klockan 08:30
Plats: Vingen 1, Louis de Geer

Kontakt:
Maria Rothman
Titel: projektledare, samhällsbyggnadskontoret, Norrköpings kommun
Telefon: 073-020 03 17

Karin Jonsson (C)
Titel: ordförande i tekniska nämnden, Norrköpings kommun
Telefon: 011-15 11 84

Johan Andreasson
Titel: driftchef, Nodra
Telefon: 011-15 35 07

__________________________________________________
Avsändare: Fanny Miles, presskommunikatör
Telefon: 011-15 21 95

Bilder

Länkar

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Rådhusets klockor ringer för att hylla alla kommuninvånare13.5.2020 18:24:58 CESTPressmeddelande

Den här veckan infaller den nationella krisberedskapsveckan – en vecka som syftar till att höja människors beredskap för olika kriser i samhället. Just nu är vi dock mitt i en pågående kris, och många jobbar hårt för att på olika sätt stötta varandra. Fokus på krisberedskapsveckan ligger därför i år på att lyfta alla goda insatser som görs. Som ett led i det låter Norrköpings kommun klockspelet ringa för att hylla alla kommunens invånare.

Kultur- och fritidsnämndens stipendiater utsedda13.5.2020 09:52:27 CESTPressmeddelande

Den 12 maj beslutade kultur- och fritidsnämnden vilka nio personer som tilldelas årets stipendier inom kultur- och idrottsområdet. Årets Moa Martinson stipendium gick till konstnären och filmregissören Maja Borg. Den unga sångerskan Moa Karlén fick kulturstipendiet till unga lovande talanger, Isak Pettersson, IFK Norrköping fick Jonas Jacobssons stipendium och Pernilla Wibergs stipendium gick i år till Tuvalisa Rosenquist, Tjalve.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum