Umeå kommun

Pressinbjudan: Hållbara dagar med holländska elever på Dragonskolan

Dela

3-5 februari har eleverna i årskurs ett på naturvetenskapliga programmet på Dragonskolan temadagar om hållbar utveckling. Det blir bland annat föreläsningar med forskare från Umeå universitet, besök på Bildmuseets utställning Design Matters samt en workshop med konstpedagoger. Eleverna ska också skulptera i snö utifrån veckans tema.

Det genomgående temat hållbar utveckling innefattar både ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet. Under veckan har skolan även besök av 23 holländska elever från en skola i Sassenheim. De holländska eleverna kommer att delta i undervisningen under hållbarhetsdagarna. Utöver skolarbete kommer eleverna också att göra utflykter i närområdet. Utbytet, som har pågått under flera år, innebär att lika många svenska elever deltar och fungerar som värd åt en holländsk elev. Senare under våren besöker Dragoneleverna skolan i Sassenheim.

Media är välkomna att besöka skolan under temadagarna. Kontakta gärna ansvarig lärare innan besöket.

För mer information kontakta:
Moa Larsson
lärare, Dragonskolan
070-234 85 14
moa.larsson@umea.se

Stina Johansson
lärare, Dragonskolan
073-080 88 48
stina.a.johansson@umea.se

Nyckelord

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är norra Sveriges största arbetsgivare. Våra verksamheter präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service.

Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 129 000 personer och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050. I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum