Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Handslag för ett bättre företagsklimat

Dela

Med syfte att utveckla och förbättra Norrköpings kommuns företagsklimat presenterar kommunens näringslivsavdelning, tillsammans med Norrköpings näringslivsråd, det nya konceptet Handslaget.

Konceptet är framtaget för att stärka företagsklimatet, och tydliggöra förväntningar på och mellan, Norrköpings lokala företag, kommunens förtroendevalda och tjänstepersoner. Tre handslag mellan kommun och näringsliv ska utgöra grunden i det fortsatta gemensamma arbetet för ett förbättrat företagsklimat:

  • Förbättra bemötandet och skapa ömsesidig förståelse
  • Förstärka relationerna mellan kommunen och näringslivet
  • Utveckla Norrköpings attraktionskraft

Kommunens näringslivsavdelning har tillsammans med Norrköpings näringslivsråd fastslagit 15 åtgärder som ska bidra till ett förbättrat näringslivsklimat. Näringslivsrådet består av 12 representanter från olika branscher i näringslivet och från Norrköpings kommun.

Media är välkommen på pressträff där konceptet med de framtagna åtgärderna kommer att presenteras.

Datum: torsdag den 26 januari
Tid: klockan 09:30
Plats: DOSPACE lokaler, Västgötegatan 7

Medverkande: Anna Selander, tf kommundirektör, Sophia Jarl (M), kommunstyrelsens ordförande, Annelie Svensson ordförande Norrköping Handel.

Kontakt:
Anna Selander
Titel: tf kommundirektör
Telefon: 0724-65 20 54

Sophia Jarl (M)
Titel: kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 0725-83 69 66

______________________________________________________________
Avsändare: Lana Brunell, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 22 86

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

 Norrköpings kommun har omkring 145 000 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 13 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2022-2026 styrs Norrköpings kommun av borgerlig samverkan, som består av M, KD och L. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Nu görs en strategisk utredning av Louis De Geer konsert och kongress1.2.2023 11:48:48 CET | Pressmeddelande

Louis De Geer konsert och kongress i Norrköping AB:s uppdrag är att sälja, marknadsföra och utveckla verksamheten i syfte att stärka Norrköping som en attraktiv stad avseende konferenser, kongresser, nöjen och evenemang. Verksamheten har varit mycket framgångsrik genom åren och har en stor positiv potential att utvecklas. Nu kommer en strategisk utredning att genomföras med syfte att se hur anläggningen fortsatt kan utvecklas till en av Sveriges främsta konferens- och nöjesanläggningar och hur detta kan ske genom en kommersiell bas.

Unik satsning på den Östgötska konsten på Norrköpings Konstmuseum1.2.2023 09:59:20 CET | Pressmeddelande

Lördag den 4 februari bjuder Norrköpings Konstmuseum tillsammans med Östgöta Konstförening in allmänheten för att fira och lyfta fram det Östgötska konstlivet. Konstnärerna Louise Johansson Waite och Camilla Akraka tilldelas Östgöta konstförenings stipendier och boken ”Konst är nödvändigt: Konstscen Östergötland” presenteras. Museet är öppet för alla och har fri entré hela dagen och kaféet är öppet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum