Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Hockeyolympiern Pernilla Winberg besöker Matteusskolans elever

Dela

Som ett led i Matteusskolan i Norrköpings arbete med World Children Prize kommer hockeyspelaren Pernilla Winberg till skolan. Besöket är en förberedelse inför Jorden Runt-loppet för en bättre värld, som väntas engagera över en miljon barn världen över.

Bild som WCP har  lagt till i Wikimedia; Pernilla Winberg har nummer 16 på bilden
Bild som WCP har lagt till i Wikimedia; Pernilla Winberg har nummer 16 på bilden

Pernilla Winberg har deltagit i fyra OS, och målet med hennes besök är att inspirera eleverna till engagemang för FN:s globala mål med avstamp i de olympiska värderingarna och hennes egna idrottsliga erfarenheter.

– Arbetet kring WCP är väldigt uppskattat bland våra elever och något de ser fram emot varje vår. Att vi dessutom får hit en olympier som kommer att prata om barnens rättigheter, de globala målen och sina egna erfarenheter är ytterligare ett steg i att motivera och öka elevernas intresse för barns situation i världen, säger Linus Backstedt, som är lärare på Matteusskolan.

Matteusskolans elevers arbete med World Children Prize innebär bland annat att de lär sig om FN:s globala mål och hur de själva kan bidra till en bättre värld. I år ligger fokus på de mål som omfattar ökad jämlikhet och jämställdhet samt på rättvisa och fredliga samhällen.

Media välkomnas att ta del av olympierbesöket!

Datum: 11 mars
Tid: klockan 13:00–13:40 och 14:00-14:40
Plats: Matteusskolan, Norra Promenaden 116, Norrköping

Upplägg:
Klockan 13:00 träffar Pernilla Winberg eleverna i Matteusskolans Mediatek för en kortare föreläsning (40 minuter). Därefter kommer hon och eleverna att bege sig ut på en löprunda i Folkparken. Pernilla Winbergs besök följs upp den 1 april, då Matteusskolans elever deltar i Jorden Runt-loppet för en bättre värld.

Kontakt:
Linus Backstedt
Titel: lärare, Matteusskolan
Telefon: 0704-047692 alt 0767-620396
linus.backstedt@norrkoping.se

Fakta:
Jorden Runt-loppet för en bättre värld:
Den 1 april kommer över en miljon barn, varav minst 30 000 i Sverige, att tillsammans tillryggalägga ett flertal varv runt jordklotet för en bättre värld. Jorden Runt-loppet är ett samarbete mellan barnrättsorganisationen World’s Children’s Prize och Sveriges Olympiska Kommitté, med stöd av Svenska Postkodlotteriet.

World’s Children’s Prize
World’s Children’s Prize-programmet (WCP) är världens största årliga utbildningssatsning som stärker barn till att som förändrare (changemakers) stå upp för allas lika värde, barnets rättigheter, demokrati och hållbar utveckling. Sedan år 2000 har 42 miljoner barn deltagit, 630 000 av dem i Sverige. Bland annat deltar miljoner barn årligen i den världsomröstning som utser mottagaren av World’s Children’s Prize, även kallat ”barnens nobelpris”.

Bland beskyddarna finns Malala Youzafsai, den bortgångne Nelson Mandela, Desmond Tutu, Drottning Silvia samt Sveriges statsminister.

Matteusskolan har ett starkt engagemang för arbetet med WCP och har bland annat fått ta emot 2017 års barnrättshjälte Manuel Rodrigues från Guinea-Bissau och 2015 års barnrättshjälte Phymean Noun från Kambodja.

______________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Bilder

Bild som WCP har  lagt till i Wikimedia; Pernilla Winberg har nummer 16 på bilden
Bild som WCP har lagt till i Wikimedia; Pernilla Winberg har nummer 16 på bilden
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum