Business Region Göteborg AB

Pressinbjudan: Hur gör vi företagsklimatet bättre?

Dela

Hur ska Göteborg nå målet att bli bäst av storstäderna på service till företagen? Det ska ett 60-tal personer från näringslivet och den politiska ledningen i Göteborg diskutera i morgon fredag. Media inbjuds att närvara under hela dialogen.

Företagsklimatet har seglat upp som en av de stora debattfrågorna för näringslivet i Göteborg. Att det också finns ett stort politiskt engagemang i frågan framgår bland annat av flera debattartiklar.

Nu möts företagare, representanter för flera organisationer, Tjänstemän från Göteborgs Stad och några av Göteborgs ledande politiker i ett stort dialogmöte. Bland politikerna på plats finns till exempel kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson (S), byggnadsnämndens ordförande Ulf Kamne (MP) och miljö- och klimatnämndens andre vice ordförande Axel Darvik (L).

Samtalet riktas in på de områden där Göteborg enligt kundmätningarna behöver förbättra sig mest:

  • Miljötillsyn
  • Livsmedelstillsyn
  • Bygglov
  • Upphandling
  • Den övergripande bilden av företagsklimatet i Göteborg

Göteborgs Stad har ett ambitiöst mål om att ha det bästa företagsklimatet av storstäderna. Det ska vara enkelt att driva företag i Göteborg. Men även om den senaste mätningen visar att företagen upplever att den kommunala servicen har förbättrats återstår en hel del arbete för att nå målet.

Media är välkomna att följa denna dialog på plats.

Plats: Radison Blu Scandinavia Hotel, Södra Hamngatan 59

Tid: 18 november kl. 13.00 - 15.30.

För mer information: Henrik Einarsson, etableringschef Business Region Göteborg: 031-367 61 27, henrik.einarsson@businessregion.se

Nyckelord

Om

Business Region Göteborg AB
Business Region Göteborg AB
Norra Hamngatan 14
404 23 Göteborg

+46 (0)31-367 61 49https://www.businessregiongoteborg.se/sv/

Business Region Göteborg ansvarar för näringslivsutveckling i Göteborgs Stad och representerar 13 kommuner i regionen. Business Region Göteborg ska bidra till att skapa fler arbetstillfällen och därigenom åstadkomma en hållbar tillväxt i Göteborgsregionens näringsliv. Detta gör vi genom att erbjuda kunskap och kontakter som skapar förutsättningar för dig som vill starta, etablera eller utveckla företag i regionen.

Följ Business Region Göteborg AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Business Region Göteborg AB

Inbjudan: Nya uppfinnare i lokalen där SKF grundades27.9.2017 15:14Pressmeddelande

Välkommen till lokalerna där svensk industrihistoria skrevs och entreprenörskap sitter i de gamla tegelväggarna. I byggnaden B13 i Gamlestadens Fabriker startade ingenjören Sven Wingquist tillverkning av sin banbrytande uppfinning det sfäriska kullagret. Det blev grunden till världsföretaget SKF. Nu blir exakt samma lokal en inspirerande mötesplats för entreprenörer med helt nya affärsidéer – de som skapar framtidens innovationer och jobb.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum