Hanaholmen Kulturcentrum för Sverige och Finland

Pressinbjudan: Hur hantera utanförskap bland unga i Finland och Sverige?

Dela

Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland arrangerar kommande fredag den 2 mars 2018 ett seminarium om utanförskap bland unga. Hur hamnar unga människor utanför samhällets system? I vilka sammanhang leder utanförskapet till ett kriminellt beteende? Varför ökar det dödliga gängvåldet i Sverige, medan ungdomskriminaliteten minskar i Finland?

Bland debattdeltagarna märks såväl forskare, socialarbetare som före detta kriminella. Seminariet, som ordnas i samarbete med Ungdomsforskningssällskapet r.f., modereras av Hanaholmens projektchef Janne Wikström och programkoordinator Jonna Similä.

 

Tid: fredagen den 2 mars 2018, kl. 13:00-16:00

Plats: Hanaholmens kulturcentrum i Esbo, Finland

Program:

12:45 Kaffeservering


13:00 Välkomstord

13:10 Ungdomsforskningens perspektiv på utanförskap
Sanna Aaltonen, specialforskare, Ungdomsforskningssällskapet r.f.

13:40 En annan sida av Sverige
Geir Stakset, grundare, En Annan Sida Av Sverige

14:10 Aktuell författardialog
Eija Hetekivi Olsson, författare till Fuck skolan
Janne Raninen, författare till den självbiografiska boken De kallar mig solvallamördaren

14:40 Paus

15:00 Paneldiskussion: Tillsammans mot utanförskap
Eija Hetekivi Olsson, författare
Janne Raninen, författare
Minna Piispa, generalsekreterare, Rådet för brottsförebyggande
Taneli Karinen, socialarbetare, Östra Helsingfors barnskydd
Geir Stakset, grundare, En Annan Sida Av Sverige

16:00 Slutord

Seminariet går på både finska och svenska. Simultantolkning. Det är möjligt att intervjua seminariedeltagarna separat både före och efter seminariet.

Anmälningar och eventuella intervjuförfrågningar:

Hanaholmens kommunikationschef Håkan Forsgård: hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi,

tel. +358 40 767 7373

Nyckelord

Bilder

Om

Hanaholmen Kulturcentrum för Sverige och Finland
Hanaholmen Kulturcentrum för Sverige och Finland
Hanaholmsstranden 5
Esbo

RECEPTION +358 (0)9 4350 2411http://www.hanaholmen.fi

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras.

Följ Hanaholmen Kulturcentrum för Sverige och Finland

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hanaholmen Kulturcentrum för Sverige och Finland

Almedalsveckan: Hanaholmen och Kulturfonden för Sverige och Finland lyfter fram Finlands 100 år av självständighet i programmet28.6.2017 10:13:50 CESTPressmeddelande

Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland samt Kulturfonden för Sverige och Finland deltar med ett omfattande bilateralt svenskt-finskt och nordiskt program såväl under politikerveckan i Visby i Sverige som på Finlands motsvarighet SuomiAreena i Björneborg. Seminarierna under politikerveckan i Almedalen, som pågår den 2 till 9 juli, behandlar aktuella frågor som hur det nordiska samarbetet och nätverkandet ser ut när Finland firar 100 år av självständighet. Dessutom diskuteras det nya säkerhetsläget kring Östersjön samt skillnaderna mellan den politiska kulturen i Sverige och Finland. ”Vi har ett mycket spännande och mångsidigt program under Almedalsveckan i Visby.Vi har skapat en helhet som har både bredd och djup och som vi tror kommer att locka många intresserade deltagare till den bilaterala dialogen”, berättar Tina Räihä, som ansvarar för Hanaholmens verksamhet under Almdelsveckan. Under ett av seminarierna ställs också frågan hur näringslivet kan verka för Östersjöns fra

Hanaholmen återinvigs i morgon under högtidliga former – evenemanget direktsänds runtom i Norden31.5.2017 09:38:20 CESTPressmeddelande

Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland återinvigs i morgon, torsdagen den 1 juni under högtidliga former. President Sauli Niinistö och fru Jenni Haukio, Drottning Margrethe II av Danmark, Konung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia av Sverige, Konung Harald V och Drottning Sonja av Norge samt Islands president Guðni Thorlacius Jóhannesson och hans maka Eliza Jean Reid deltar alla vid återinvigningsceremonin.