We Effect

Pressinbjudan: Hur ska svenskt bistånd möta coronakrisen?

Dela

Onsdag 17 juni klockan 13.00-14.00, rapportsläpp och politikersamtal: Coronakrisen slår hårt mot de mest utsatta i världen och riskerar att bli ett stort bakslag i arbetet med att nå de globala utvecklingsmålen. Hur kan Sverige genom biståndet bidra till en rättvis, jämställd, hållbar och trygg värld för alla efter krisen?

Onsdag den 17 juni arrangerar biståndsorganisationerna IM, Islamic Relief, Kvinna till Kvinna, Plan International Sverige, Rädda Barnen, Svenska missionsrådet och We Effect ett politikersamtal för att diskutera denna fråga.

Panelsamtalet utgår från en ny rapport som lanseras samtidigt. Rapporten Coronakrisen slår hårt mot världens utsatta sammanställer vittnesmål om coronapandemins konsekvenser från civilsamhällesorganisationer runt om i världen och ger konkreta förslag på hur Sverige kan bli en än bättre allierad till världens mest utsatta under och efter krisen.


I panelen medverkar:

Magnus Ek, riksdagsledamot Centerpartiet

Janine Alm Ericson, riksdagsledamot Miljöpartiet

Magdalena Schröder, riksdagsledamot Moderaterna

Kenneth G Forslund, riksdagsledamot Socialdemokraterna

Samtalet leds av Anna Tibblin, generalsekreterare We Effect

Seminariet inleds med förinspelade rapporter om hur pandemin drabbar världens mest utsatta, däribland från Denis Mukwege, Panzi Foundation, Nobelpristagare och läkare på Panzisjukhuset i Demokratiska Republiken Kongo.

Webbinariet sänds live på Facebook onsdag 17 juni klockan 13.00 – 14.00. Det går att ställa frågor till panellisterna och Anna Tibblin under sändningen.

För ytterligare information, vänligen kontakta
Anna Koblanck, Medieansvarig, anna.koblanck@weeffect.org, 072-070 17 81

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

We Effect
We Effect
Östgötagatan 90
116 64 Stockholm

08-120 371 56https://www.weeffect.se/

We Effect är den svenska kooperationens biståndsorganisation med verksamhet i ett 20-tal länder tillsammans med 200 partnersorganisationer. We Effect arbetar för att utrota fattigdomen i världen genom att verka för jämställdhet, klimaträttvisa, hållbar utveckling och hjälp till självhjälp. Organisationen grundades 1958 och är världens största kooperativa biståndsorganisation.

Följ We Effect

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från We Effect

We Effect och Vi-skogen: Ökat bistånd till biologisk mångfald är välkommet – men inkludera lokalbefolkningen!19.10.2020 09:07:41 CESTPressmeddelande

Biståndsorganisationerna We Effect och Vi-skogen välkomnar biståndsministerns besked om att biståndet framöver i högre grad ska bidra till att restaurera ekosystem där hav, mark och skog har skövlats. - Det här är en jättebra satsning av regeringen. Men helt avgörande för att insatserna ska lyckas är att de sker i samverkan med lokalbefolkningarna, säger Anna Tibblin, generalsekreterare för We Effect och Vi-skogen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum