Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Idrottstorget invigs i Klockaretorpets centrum

Dela

På lördag den 26 maj invigs en ny mötesplats i Klockaretorpets centrum. Mötesplatsen har fått namnet Idrottstorget. Torget är en generös och öppen yta med plats för utegym och offentlig konst. I anslutning till torget finns även en ny rastgård för hundar.

Idrottstorget är ett resultat av ett samverkansprojekt mellan Norrevo Fastigheter, Hyresbostäder, kultur- och fritidskontoret och tekniska kontoret.

Hyresgäster och besökare upplevde miljön runt centrumbyggnaderna i Klockaretorpet som otrygg och sliten. Norrevo Fastigheter och Hyresbostäder inledde därför ett samarbete under september 2016 för att tillsammans skapa en mer inbjudande, öppen och tryggare plats. Kultur- och fritidskontoret och tekniska kontoret har under projektets gång anslutit sig och bidragit till helheten.

Under invigningen kommer kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S), tekniska kontorets ordförande Karin Jonsson (C), styrelseordförande i Hyresbostäder Thomas Idenås och Norrevo Fastigheters vd Micael Antamo att avtäcka ett konstverk på torget. Norrköpings Konstmuseum ansvarar för konstverket Olika leka bäst som Kent Karlsson har skapat. Helena Persson, museichef på Norrköpings Konstmuseum, medverkar under invigningen.

Media är välkomna att delta under invigningen.

Datum: Lördag den 26 maj (Gröna dagen)
Tid: klockan 11.30
Plats: Klockaretorpets centrum

Kontaktpersoner:
Daniel Ackermann 
Titel: Kommunikationsansvarig, Norrevo Fastigheter
Telefon: 011-15 11 30

Lars Löfgren
Titel: Marknadschef, Hyresbostäder
Telefon: 011-21 15 95

Linn Bennich
Titel: Intendent, Norrköpings Konstmuseum
Telefon: 011-15 26 04

_______________________________________________________
Avsändare: Fanny Miles, presskommunikatör
Telefon: 011-15 21 95

Nyckelord

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Let's create Norrköping! 
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag. 
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let's create Norrköping!

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum