Business Region Göteborg AB

Pressinbjudan: Inspirationsdagen med Per Schlingmann

Dela

Välkommen till Inspirationsdagen som är Business Region Göteborgs stora årliga företagarträff. Per Schlingmann talar kring temat Framtidens konkurrensmedel i en digitaliserad värld och under kvällen prisas Årets Tillväxtföretag och Årets Företagsledare.

Torsdagen den 5 oktober samlas cirka 300 företagsledare från Göteborgsregionen på Inspirationsdagen på Lindholmen. De flesta jobbar i små och medelstora företag med tillväxtambitioner och huvudtalaren Per Schlingmann lyfter fram dem som en maktfaktor i dagens samhällsutveckling.

– Nu är ju småföretagen kärnan i svenskt näringsliv. Ett exempel är att vi är vana vid att de små företagen ska lära av de stora, men nu är det ofta de stora som lär av de små som är snabbrörliga och adaptiva.

Under kvällen koras två vinnare från tillväxtprogrammet Expedition Framåt.

Nominerade Årets Tillväxtföretag:

  • Devicia AB är specialiserade på att snabbt, patientsäkert och smidigt hjälpa medicintekniska företag med kliniska studier och strategisk rådgivning. Med stort mod har verksamheten både startat och expanderat i Sverige samt etablerat sig i USA.
  • Salt & Mortel i Marstrand AB förverkligar entreprenörers visioner om att skapa färdiga restaurangmiljöer, kök eller caféer. Med känsla för atmosfär, projektledning, tillverkning, inköp, leverans och ekonomisk rådgivning ger de sina kunder skräddarsydda lösningar.
  • Autoconcept Insurance AB erbjuder skräddarsydda försäkrings- och garantiprodukter till fordonsbranschen. Sedan starten 1999 har företaget med stort fokus på service, kompetens och snabbhet långsiktig byggt upp en unik framgångssaga.

Nominerade Årets Företagsledare:

  • Magdalena Rozmiarek är företagsledare för FG Nordic AB som är en av de ledande leverantörerna inom värmepumpar och kylteknisk utrustning på den svenska marknaden.
  • Henrik Sandström leder Federal-Mogul Göteborg AB som levererar komponenter till bland annat den globala bil- och flygindustrin.
  • Anna Martinsson äger Savolax-Eurofish AB som röker kvalitetslax med unik teknologi.


Välkommen torsdagen 5 oktober klockan 16.00.

PlatsLindholmen Event & Nöjen, Anders Carlssons gata 2, 417 55 Göteborg

Kontakt: Gary Landström, 0725-88 07 25, gary.landstrom@businessregion.se

Nyckelord

Bilder

Om

Business Region Göteborg AB
Business Region Göteborg AB
Norra Hamngatan 14
404 23 Göteborg

+46 (0)31-367 61 00https://www.businessregiongoteborg.se/sv/

Business Region Göteborg ansvarar för näringslivsutveckling i Göteborgs Stad och representerar 13 kommuner i regionen. Business Region Göteborg ska bidra till att skapa fler arbetstillfällen och därigenom åstadkomma en hållbar tillväxt i Göteborgsregionens näringsliv. Detta gör vi genom att erbjuda kunskap och kontakter som skapar förutsättningar för dig som vill starta, etablera eller utveckla företag i regionen.

Följ Business Region Göteborg AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Business Region Göteborg AB

Regeringsuppdrag ger Göteborgsregionen fler besök av internationella beslutsfattare9.1.2019 14:45Pressmeddelande

Energimyndigheten ger Svenska Miljöinstitutet IVL i uppdrag att driva regeringsuppdraget Smart City Sweden. Genom en utökad satsning på demonstrationsplattformen Smart City Sweden gemensamt med andra regioner och aktörer, kommer goda exempel från hela landet att visas upp i syfte att öka spridningen av svenska smarta lösningar för hållbara städer. Business Region Göteborg kommer att ansvara för besöksverksamheten i Göteborgsregionen.

Investeringar i forskning och utveckling når nya rekordnivåer i Västra Götaland23.11.2018 11:10Pressmeddelande

Västra Götaland stod för drygt 90 procent av näringslivets ökning av forsknings- och utvecklingsinvesteringar i Sverige 2017. Totalt satsades en tredjedel av de privata FoU-investeringarna i Västra Götaland. Det visar ny statistik från SCB. – Siffrorna är ett tydligt kvitto på att näringslivet känner tillit till att investera här, säger Maria Strömberg, avdelningschef kluster och innovation på Business Region Göteborg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum