Business Region Göteborg AB

Pressinbjudan: Inspirationsdagen med Per Schlingmann

Dela

Välkommen till Inspirationsdagen som är Business Region Göteborgs stora årliga företagarträff. Per Schlingmann talar kring temat Framtidens konkurrensmedel i en digitaliserad värld och under kvällen prisas Årets Tillväxtföretag och Årets Företagsledare.

Torsdagen den 5 oktober samlas cirka 300 företagsledare från Göteborgsregionen på Inspirationsdagen på Lindholmen. De flesta jobbar i små och medelstora företag med tillväxtambitioner och huvudtalaren Per Schlingmann lyfter fram dem som en maktfaktor i dagens samhällsutveckling.

– Nu är ju småföretagen kärnan i svenskt näringsliv. Ett exempel är att vi är vana vid att de små företagen ska lära av de stora, men nu är det ofta de stora som lär av de små som är snabbrörliga och adaptiva.

Under kvällen koras två vinnare från tillväxtprogrammet Expedition Framåt.

Nominerade Årets Tillväxtföretag:

  • Devicia AB är specialiserade på att snabbt, patientsäkert och smidigt hjälpa medicintekniska företag med kliniska studier och strategisk rådgivning. Med stort mod har verksamheten både startat och expanderat i Sverige samt etablerat sig i USA.
  • Salt & Mortel i Marstrand AB förverkligar entreprenörers visioner om att skapa färdiga restaurangmiljöer, kök eller caféer. Med känsla för atmosfär, projektledning, tillverkning, inköp, leverans och ekonomisk rådgivning ger de sina kunder skräddarsydda lösningar.
  • Autoconcept Insurance AB erbjuder skräddarsydda försäkrings- och garantiprodukter till fordonsbranschen. Sedan starten 1999 har företaget med stort fokus på service, kompetens och snabbhet långsiktig byggt upp en unik framgångssaga.

Nominerade Årets Företagsledare:

  • Magdalena Rozmiarek är företagsledare för FG Nordic AB som är en av de ledande leverantörerna inom värmepumpar och kylteknisk utrustning på den svenska marknaden.
  • Henrik Sandström leder Federal-Mogul Göteborg AB som levererar komponenter till bland annat den globala bil- och flygindustrin.
  • Anna Martinsson äger Savolax-Eurofish AB som röker kvalitetslax med unik teknologi.


Välkommen torsdagen 5 oktober klockan 16.00.

PlatsLindholmen Event & Nöjen, Anders Carlssons gata 2, 417 55 Göteborg

Kontakt: Gary Landström, 0725-88 07 25, gary.landstrom@businessregion.se

Nyckelord

Bilder

Om

Business Region Göteborg AB
Business Region Göteborg AB
Norra Hamngatan 14
404 23 Göteborg

+46 (0)31-367 61 49https://www.businessregiongoteborg.se/sv/

Business Region Göteborg ansvarar för näringslivsutveckling i Göteborgs Stad och representerar 13 kommuner i regionen. Business Region Göteborg ska bidra till att skapa fler arbetstillfällen och därigenom åstadkomma en hållbar tillväxt i Göteborgsregionens näringsliv. Detta gör vi genom att erbjuda kunskap och kontakter som skapar förutsättningar för dig som vill starta, etablera eller utveckla företag i regionen.

Följ Business Region Göteborg AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Business Region Göteborg AB

Inbjudan: Nya uppfinnare i lokalen där SKF grundades27.9.2017 15:14Pressmeddelande

Välkommen till lokalerna där svensk industrihistoria skrevs och entreprenörskap sitter i de gamla tegelväggarna. I byggnaden B13 i Gamlestadens Fabriker startade ingenjören Sven Wingquist tillverkning av sin banbrytande uppfinning det sfäriska kullagret. Det blev grunden till världsföretaget SKF. Nu blir exakt samma lokal en inspirerande mötesplats för entreprenörer med helt nya affärsidéer – de som skapar framtidens innovationer och jobb.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum