Vinnova

Pressinbjudan: Internationella experter ger råd till Sverige

Dela

Hur kan Sverige ställa om mot hållbar utveckling i skuggan av coronakrisen och vilken roll spelar offentliga satsningar på forskning och innovation? Vid ett webbsänt möte den 8 september ger tre internationellt ledande innovationsexperter sin syn på vad som behöver göras.

I januari 2020 presenterade Vinnova ett råd med tre internationellt ledande innovationsexperter som ska bidra med kunskaper om hur Sverige kan stärka sin innovationsförmåga: Mariana Mazzucato, Bertil Andersson och Banny Banerjee.

Den 8 september medverkar experterna vid ett webbsänt möte där de ger sin syn på vad Sverige och världen bör göra för att ställa om mot hållbar utveckling i spåren av krisen. Medverkar gör även Vinnovas generaldirektör Darja Isaksson och Gabriel Wikström, nationell samordnare för Agenda 2030.

Tid: Tisdag 8 september, 15-16.15


Medverkande:

  • Darja Isaksson, generaldirektör Vinnova
  • Mariana Mazzucato, Founding Director Innovation and Public Purpose, University College London
  • Banny Bannerjee, Founding Director Change Labs, Stanford University
  • Bertil Andersson, före detta rektor för Nanyang Technological University (NTU), Singapore
  • Gabriel Wikström, nationell samordnare för Agenda 2030

Följ webbsändningen här

Kontakter

Länkar

Om

Vinnova
Vinnova
Mäster Samuelsgatan 56
101 58 Stockholm

http://www.vinnova.se/

Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vårt uppdrag är att stärka Sveriges innovationsförmåga för att bidra till hållbar tillväxt. Vi skapar möjligheter och drivkrafter för organisationer att arbeta tillsammans för att möta viktiga samhällsutmaningar. Varje år satsar Vinnova ungefär tre miljarder kronor på forskning och innovation.

 

Följ Vinnova

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vinnova

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum