Trafikverket

Pressinbjudan: Invigning 21 september av gång- och cykelväg mellan Kallax och Bergnäset, Luleå

Dela

Trafikverket har byggt en 2,7 km lång gång- och cykelväg som förbinder Kallax by med Bergnäset. Säkerheten för cyklister och gående förbättras och det blir enklare att cykelpendla.

Den nya gång- och cykelvägen är en efterlängtad satsning som knyter samman Kallax by med Bergnäset och gör det enklare och säkrare att gå och cykla. Eftersom Kallax ligger nära Luleå centrum finns stor potential för cykelpendling. Den nya gång- och cykelvägen ansluter till den befintliga gång- och cykelvägen vid Skanska-korsningen.

Plats: Kallax bygdegård, Luleå
Tid: 21 september, kl. 17.00–19.00, invigningsceremonin äger rum cirka kl.18

Gång- och cykelvägen invigs av Helena Eriksson, regional direktör vid Trafikverket, Region Nord.
Vid Kallax bygdegård finns också andra aktiviteter, till exempel cykelutmaning, tipspromenad och möjlighet att provsitta i arbetsmaskiner. Efter invigningen bjuder Trafikverket på fika i bygdegården.

Kontakter

Malin Fahller, projektledare, Trafikverket, 070-377 52 93
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Presstips: Trafikstörning Ölandsbron11.12.2017 09:00Pressmeddelande

Från tisdagen den 12 december till lördagen den 16 december utför Trafikverket mätningsarbeten på Ölandsbron. Det kräver att bron är fri från trafik under vissa perioder. Inmätningarna görs för kommande arbeten på högbrodelen under 2018. Framkomligheten kommer att vara begränsad på Ölandsbron mellan kl. 1 och kl. 4, med start natten mellan måndagen den 11 och tisdagen den 12 december. Vid normalt väder beräknas arbetet pågå till och med natten mellan torsdagen den 14 och fredagen den 15 december. Natten mellan fredag och lördag är aviserad som reserv, om vädret hindrar arbetet tidigare i veckan.  Trafikverket gör periodvis nödvändiga underhållsarbeten på Ölandsbron. Under åren 2016-2019 arbetar vi för att möjliggöra trygga och smidiga resor till och från Öland, idag och i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum