Stockholms stad

Pressinbjudan: Invigning av Åkeshovs sim- och idrottshall

Dela

Den 20 januari 2018 öppnar Åkeshovs- sim och idrottshall igen, efter att ha varit stängd för renovering, om- och tillbyggnad sedan juni 2015. Intresserade journalister välkomnas till en presentation av projektet på invigningsdagen, klockan 11:00.

Program för invigningen

10:00 Anläggningen öppnar

Gratis prova-på-aktiviteter, spontanuppvisningar, musik, utställning och guidade turer hela dagen.  

12:00 Officiell invigning

Tal av bland andra Alexander Lindholm (S), ordförande i Stockholms stads idrottsnämnd, och konstsimuppvisning med Neptun SK.

14:00 Invigningsaktiviteterna avslutas och anläggningen stänger

Ordinarie öppettider från den 21 januari.

Fakta Åkeshovs sim- och idrottshall

Åkeshovs sim- och idrottshall är en av stadens äldsta idrottsanläggningar med simhallsdelen från 1959 och idrottshallen från 1961. Simhallen är på många sätt ett idealiskt exempel på hur folkhemsbygget i efterkrigstiden nådde helt nya ambitionsnivåer. Byggnaden är grönklassad enligt Stadsmuseets klassificering av kulturhistoriska byggnader och många Stockholmare, däribland kronprinsessan Viktoria, har gått i simskola här.  Åkeshovs sim- och idrottshall har ritats av arkitekt Åke E Lindqvist.

Föranmälan

Anmäl ditt deltagande på press-presentationen den 20 januari klockan 11:00 till ola.ilstedt@stockholm.se senast den 16 januari.

Upplysningar?

Ola Ilstedt, presskontakt Idrottsförvaltningen
08-508 28 410

Linda Laine, presskontakt Fastighetskontoret
08-508 26 829

Nyckelord

Kontakter

Ola Ilstedt, presskontakt Idrottsförvaltningen
Telefon: 08-508 28 410
E-post: ola.ilstedt@stockholm.se

FastighetskontoretLinda Laine, pressansvarig

Förvaltar och utvecklar ett unikt och spännande fastighetsbestånd viktigt för Stockholms invånare, företagare och besökare. I fastighetsbeståndet finns kontor, offentliga och kommersiella lokaler, idrotts- och kulturlokaler, brandstationer, saluhallar och salutorg, slott, villor och små torp samt natur- och friluftsområden utanför kommungränsen.

08-508 26 829linda.laine@stockholm.se

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum