Stockholms stad

Pressinbjudan: Invigning av Åkeshovs sim- och idrottshall

Dela

Den 20 januari 2018 öppnar Åkeshovs- sim och idrottshall igen, efter att ha varit stängd för renovering, om- och tillbyggnad sedan juni 2015. Intresserade journalister välkomnas till en presentation av projektet på invigningsdagen, klockan 11:00.

Program för invigningen

10:00 Anläggningen öppnar

Gratis prova-på-aktiviteter, spontanuppvisningar, musik, utställning och guidade turer hela dagen.  

12:00 Officiell invigning

Tal av bland andra Alexander Lindholm (S), ordförande i Stockholms stads idrottsnämnd, och konstsimuppvisning med Neptun SK.

14:00 Invigningsaktiviteterna avslutas och anläggningen stänger

Ordinarie öppettider från den 21 januari.

Fakta Åkeshovs sim- och idrottshall

Åkeshovs sim- och idrottshall är en av stadens äldsta idrottsanläggningar med simhallsdelen från 1959 och idrottshallen från 1961. Simhallen är på många sätt ett idealiskt exempel på hur folkhemsbygget i efterkrigstiden nådde helt nya ambitionsnivåer. Byggnaden är grönklassad enligt Stadsmuseets klassificering av kulturhistoriska byggnader och många Stockholmare, däribland kronprinsessan Viktoria, har gått i simskola här.  Åkeshovs sim- och idrottshall har ritats av arkitekt Åke E Lindqvist.

Föranmälan

Anmäl ditt deltagande på press-presentationen den 20 januari klockan 11:00 till ola.ilstedt@stockholm.se senast den 16 januari.

Upplysningar?

Ola Ilstedt, presskontakt Idrottsförvaltningen
08-508 28 410

Linda Laine, presskontakt Fastighetskontoret
08-508 26 829

Nyckelord

Kontakter

Ola Ilstedt, presskontakt Idrottsförvaltningen
Telefon: 08-508 28 410
E-post: ola.ilstedt@stockholm.se

FastighetskontoretLinda Laine, pressansvarig

Förvaltar och utvecklar ett unikt och spännande fastighetsbestånd viktigt för Stockholms invånare, företagare och besökare. I fastighetsbeståndet finns kontor, offentliga och kommersiella lokaler, idrotts- och kulturlokaler, brandstationer, saluhallar och salutorg, slott, villor och små torp samt natur- och friluftsområden utanför kommungränsen.

08-508 26 829linda.laine@stockholm.se

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss till exempel i skolan, på äldreboenden, i parken och när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med en hög grad av decentraliserat ansvar. Det innebär att besluten i stor utsträckning fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum