Stockholms stad

Pressinbjudan: Invigning av årets På Sergels torg

Dela

Onsdagen den 3 juni är det premiär för årets På Sergels torg. Förra året var en succé med många besökare. Media är välkomna att delta på invigningen och få del av sommarens program.

I år tar vi hänsyn till rådande omständigheter och erbjuder spännande möjligheter till anpassade upplevelser och oväntade möten. Lyssna till ljudkonstverk och följ hur ett fönster omvandlas till ett konstverk. 

Medverkande:
Anna König Jerlmyr (M), finansborgarråd
Jonas Naddebo (C), kulturborgarråd
Petra Gardos (M), ordförande Norrmalms stadsdelsnämnd

Konstnärerna till verken samt stadens samarbetspartners för På Sergels torg närvarar.

Tid: Onsdag den 3 juni klockan 11.00-12.00

Plats: Sergels torg, mitt på torget under tyginstallationen och bland de upcyclade möblerna.

Anmälan: För att kunna följa rådande rekommendationer för covid-19 behöver närvaro till pressträffen anmälas. Anmälan görs till Emma Englund, emma.a.englund@stockholm.se eller 076-129 01 77.

Tillsammans för ett levande Stockholm
På Sergels torg är en del av ett långsiktigt arbete där vi tillsammans med flera aktörer utvecklar platser för en levande och inbjudande stad. Stockholms stad och polisen samarbetar med fastighetsägare och City i samverkan för att öka tryggheten genom att påverka och förändra Sergels torg och Klaraområdet. Vision Klara beskriver samarbetet för gemensamma mål för Klaraområde.

Platssamverkan, Stockholms stads webbplats

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Våld går att stoppa och förebygga - antivåldsveckan i Rinkeby-Kista 28 september-4 oktober22.9.2020 07:51:15 CESTPressmeddelande

Att förebygga våld är en fråga för oss alla. För tredje året i rad bjuder Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning in till en antivåldsvecka för att inspirera och öka kunskapen om det förebyggande arbete som pågår året runt. Det blir samtal, workshops och föreläsningar för barn, unga och föräldrar. 400 medarbetare utbildas också i våldsförebyggande metoder.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum