Stockholms stad

Pressinbjudan: Invigning av den nya bron på Västberga Allé

Dela

Efter drygt ett och ett halvt års arbete är det dags för en officiell invigning av den nya bron över stambanan på Västberga Allé.

Stockholms stad har byggt en ny bro över stambanan i Västberga Allé som ger både bättre framkomlighet och säkerhet för alla som färdas över bron.

Den gamla bron som byggdes 1961 hade nått sin tekniska livslängd och den nya bron är en bågbro som bärs upp av vertikala hängare.

Arbetet har förutom den nya bron över stambanan även omfattat en uppfräschning av bron över Åbyvägen samt bygget av en helt nygång- och cykelbro över Åbyvägen.

Stockholms stad arbetar med att förbättra framkomligheten och säkerheten på vägar och gator för alla stockholmare. Bron över stambanan i Västberga Allé är trafikerad av tung trafik, personbilar, gående och cyklister.Med arbetet färdigställt har förhållandena för alla som färdas över bron förbättrats och det ska naturligtvis uppmärksammas med en invigning. Välkommen!

Datum: Måndag den 11 september

Tid: 15.00-18.00 invigningsaktivitet

17.00 invigningstal av trafikborgarråd Daniel Helldén

Plats: Bron på Västberga Allé (mitt emot Västberga Allé 60)

Kontakt: Erik Söderberg, pressansvarig, trafikkontoret
Telefon: 08-508 262 82

erik.soderberg@stockholm.se

Nyckelord

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss till exempel i skolan, på äldreboenden, i parken och när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med en hög grad av decentraliserat ansvar. Det innebär att besluten i stor utsträckning fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Pressinbjudan: Grow Smarter - Invigning av smarta lösningar för hållbara städer i Slakthusområdet14.5.2018 09:37Pressinbjudan

Tisdagen den 15 maj klockan 11:30 inviger Stockholms stad smarta lösningar för hållbara städer som applicerats i Slakthusområdet. Arbetet har möjliggjorts genom EU-projektet Grow Smarter. Medverkar gör bland andra tre av stadens borgarråd; Katarina Luhr (miljöborgarråd), Daniel Helldén (trafikborgarråd) och Stefan Hansson (biträdande finansborgarråd). Intresserade journalister välkomnas till invigningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum