Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Invigning av kaktusplanteringen 2018

Dela

Varje år sedan 1926 har kaktusplanteringen i Carl Johans park haft olika motiv. I år är det 150-årsjubilerande De Geergymnasiet, som tidigare hette ”Högre allmänna läroverket”, som får pryda planteringen.

Media är välkomna att delta när det nya motivet, med sina 25 000 olika kaktusar och suckulenter, visas för första gången:

Datum: torsdagen den 21 juni
Tid: klockan 11.00
Plats: Carl Johans park

Medverkar på invigningen gör: Karin Jonsson (C), ordförande i tekniska nämnden, Anna Wejde, stadsträdgårdsmästare och Mattias Kreutz, rektor på De Geergymnasiet.

Kontaktperson:
Anna Lewander
Titel: enhetschef, tekniska kontoret
Telefon: 011-15 50 34 eller 076-127 17 84
________________________________________________________________________
Avsändare: Iréne Lidén, presskommunikatör
Telefon: 011-15 11 24

Nyckelord

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Let's create Norrköping! 
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag. 
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let's create Norrköping!

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum