Linköpings kommun

Pressinbjudan: Invigning av ny familjecentral i Tannefors

Dela

På torsdag öppnar en ny familjecentral i Tannefors i samma hus som vårdcentralen. Kommunalråden Jakob Björneke (S) och Daniel Andersson (L) samt hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Kaisa Karro (S) deltar i invigningen.

Tid: torsdag 11 januari klockan 10.00
Plats: Tannefors vårdcentral, Nya Tanneforsvägen 43

Linköpings åttonde familjecentral öppnas nu i Tannefors. Familjecentralerna fungerar som en mötesplats för alla barnfamiljer med barn i åldrarna 0–5 år. På familjecentralerna finns det möjlighet att få rådgivning och stöd samt skapa sociala nätverk. Basen i en familjecentral är öppen förskola, barnhälsovård och socialtjänstens rådgivande samt stödjande verksamhet. Familjecentralen ska även vara en idébank för information och kunskapsförmedling, till exempel genom föräldragrupper eller enskilda samtal.

Tack vare samverkan inom familjecentralerna kan familjerna träffa flera yrkesgrupper. Det ökar tillgängligheten och ger samlat stöd i ett tidigt skede. Omsorgskontoret har träffat avtal med Råd och stöd om en socialsekreterare på halvtid på familjecentralen.

Kommunalråden Jakob Björneke (S) och Daniel Andersson (L) deltar vid torsdagens invigning tillsammans med Kaisa Karro (S), hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande i Region Östergötland.

Välkommen!

För mer information kontakta Petra Almerén, gruppchef på Råd och stöd Leanlink, telefon 013-20 67 82.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 157 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Heltidsaktivering för försörjningsstödsmottagare10.5.2019 14:00:00 CESTPressmeddelande

Trots långvarig högkonjunktur har utanförskapet bitit sig fast hos tusentals Linköpingsbor. Allians för Linköping fortsätter därför att investera för att fler ska få möjlighet till jobb och sysselsättning och har gett i uppdrag till Utbildningskontoret och Social- och omsorgsförvaltningen att utreda hur Linköpings kommun kan införa krav på heltidsaktivering för personer som har försörjningsstöd.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum